• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Milletvekili Çalık’tan 18 Mart Çanakkale Savaşı Mesajı

Milletvekili Çalık’tan 18 Mart Çanakkale Savaşı Mesajı
18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık "1915'te, Çanakkale'de...

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık "1915'te, Çanakkale'de "sen, ben, o yoktu, biz vardı" dedi.

Çanakkale Zaferinin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımlayan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2000 yıllık tarihimiz inanç, kararlılık ve yiğitlikle kazanılmış birbirinden değerli zaferlerle dolu olduğunu belirtti. 1915 Çanakkale Zaferinin de milletin birlik ve beraberlik içerisinde verdiği bir kahramanlık destanı olarak tarihin unutulmazları arasına girdiğini belirten Çalık, "Bu zafer, büyük bir imanın, sarsılmaz cesaret ve mertliğin bir simgesi, ecdadımızdan bizlere bir ders, bir kılavuz niteliğindedir" ifadelerine yer verdi. Milletvekili Çalık, "Ülke olarak geçirdiğimiz şu zor günleri atlatmak için Çanakkale ruhunu yakalamamız, milletçe dayanışma ve birlik içinde teröre karşı durmamız elzemdir. Hangi görüşten olursa olsun, vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ülkemize yönelen tehditlere karşı yekvücut halinde göğüs gerdiği zaman, tarihimizin de net bir şekilde gösterdiği gibi, hiç bir fitne ve fesat bu topraklarda başarı şansı bulamayacaktır. 1915'te Çanakkale'de "sen, ben, o" yoktu, "biz" vardı. Dünya tarihine damga vurmuş, tarihin akışını değiştirmiş bu zafer böyle bir ruhun neticesiydi. Şüphesiz ki aramızda siyasetçi, yazar, akademisyen, sanatçı kılığında, insanımızı kutuplaştırmak ve birbirine düşürmek isteyen; yalan, yanlış, asılsız iddialarla zihinleri kirletmeye, kirlenmiş zihinlerle toplumumuzun birlikteliğine ket vurmaya çalışan hasta ruhlu kişiler bulunmaktadır. Son dönemde maalesef bu kişilerin işlerini açıktan terör propagandası yapma aşamasına taşıdıklarına da dehşetle şahit oluyoruz. Başka amaçlara hizmet eden bu tür hasta zihniyetler Çanakkale Savaşı sürecinde de vardı, Kurtuluş Savaşı sürecinde de vardı, Kıbrıs Çıkartması sürecinde de vardı. Türkiye ne zaman bir sorunla karşı karşıya kalsa, bu kişiler ortaya çıktılar ve hain planların bir parçası olarak görevlerini yapmaya çalıştılar. Ancak devletimiz, hem ihanet planlarının hem de bu proje hainlerin üstesinden gelmeyi bildi. Bugün de gerek silahlı terör örgütü, gerekse terör örgütünün silahsız kuvvetleri amaçlarında başarılı olamayacak, milletimizi ayrıştırmayı, ülkemizi parçalamayı başaramayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti, köklü tarihi tecrübeleri, cesur ve kararlı duruşuyla bu belaların üstesinden mutlaka gelecektir. Bu düşüncelerle, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünde toprağımızı, bayrağımızı, ezanımızı borçlu olduğumuz kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, bize emanet ettikleri bu vatana ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızın sözünü veriyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" ifadelerini yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim