• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Milletvekili Akif Ekici Palandöken’i Ziyaret Etti

Milletvekili Akif Ekici Palandöken’i Ziyaret Etti
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu...

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret etti.

İkili, görüşmede hem ülkemizde kayıtlı 2 milyonun üzerindeki esnaf ve sanatkarın sorunları ve çözümlerini ele aldı, hem de Gaziantep esnafının sıkıntılarını masaya yatırdı. Milletvekili Ekici görüşmede, Türkiye'deki esnaf ve sanatkarların mesleki anlamda çatı kuruluşu olan TESK'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini, esnafın haklı taleplerinin Meclis gündemine taşımayı sürdüreceklerini ifade etti. Esnafımızın işsizlik fonu kapsamına dahil edilme talebini geçen hafta kanun teklifine dönüştürerek Meclis Başkanlığı'na sunduğunu kaydeden Ekici, bu düzenlemenin yasalaşması için başta iktidar partisi kanadı olmak üzere Meclis'te grubu bulunan diğer muhalefet partilerinin ilgili vekilleriyle temas yürüteceğini belirtti. Ekonomik olarak zor durumda olan birçok esnafın yeni nesil yazar kasa alamadığına da dikkat çeken Ekici, bu durumda olan esnafın cihazlarının hazine desteğiyle yenilemesi için de bir kanun teklif hazırladığı bilgisini aktardı. TESK Başkanı Palandöken ise esnaf ve sanatkarların sorunlarını Meclis gündemine taşıma konusundaki duyarlılığından ötürü Ekici'ye, bütün esnaf ve sanatkar camiası adına teşekkür etti. Palandöken, toplumun birçok kesiminin yaşadığı sorunlar gibi esnafın sorunlarının da, parti ayrımı gözetilmeksizin çözüme kavuşturulması gerektiğinin önemine işaret ederek, bu konuda daha hassas davranılması gerektiğine vurgu yaptı. Görüşmede ayrıca Gazinatep esnaf ve sanatkarının yaşadığı sorunlarda ele alındı.

Ekici ve Palandöken, Suriye krizi ve diğer sınır komşularıyla yaşanan sorunların Gaziantep ve bölge illerinin ticareti üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla atılabilecek adımlar konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim