• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba OSB’yi ziyaret etti

Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba OSB’yi ziyaret etti
Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) fabrikaları ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, hem ihracat yapan fabrika sahiplerine...

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) fabrikaları ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, hem ihracat yapan fabrika sahiplerine hem de işçilere seslenerek sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi.

Fabrika ziyaretinin ardından işçilere hitap eden Fakıbaba, "Ben siyaseti sizin için yapıyorum. Nasıl gençlerimize iş imkanı oluşturabiliriz, iş adamlarının önünü nasıl açabiliriz bütün amacımız bu. İnşallah el ele vereceğiz arkadaşlar. Birlik, beraberlik içerisinde bu problemleri en başta vali beye ileteceğim. Arkasından gerekli yerlerle görüşmelerimiz olacak ama şuna emin olun Allah'ın izniyle haklı her zaman güçlüdür. Sizler alın teriyle namuslu bir şekilde para kazanıyorsunuz, çocuklarınızı besliyorsunuz. Anne, babanıza bakıyorsunuz, onlara para götürüyorsunuz. Onun için Allah'ın izniyle beraberiz. Tekrar bu fabrikalarımız faaliyete geçecektir. Haksızlığı önleyeceğimizden Allah'ın izniyle emin olun. Ben hepinize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Birlik, beraberlik içerisinde olunması gerektiğinin altını çizen Fakıbaba, "Bizi kandırmamaları lazım. Bakın FETÖ denen bu ahlaksız çoğumuzu kandırdı. Nasıl kandırdı? Din adına tabi ki. Allah'a çok şükür hepimiz inançlıyız. Şimdi FETÖ gitti başka şeyler gelecek. Burası bir huzur şehri. Kürdün, Türkün, Arapın birlikte yaşadığı bir şehir. 15 Temmuz akşamı hepimize bir ders oldu. 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımız sokağa çıkmamış olsaydı adamların bize ne yapacağını Allah biliyor" şeklinde konuştu.

Üç aydır işsiz olduğunu ve iş istediğini belirten bir vatandaşa seslenen Fakıbaba, "Ben işsiz kalmanın ne demek olduğunu ve işiniz olup da kaybetmenin ne demek olduğunu biliyorum. Bende fakirlikten gelen bir arkadaşınızım. Çocuğunuza ekmek götürmediğiniz zaman ne durumda olduğunuzu vallahi biliyorum. Benim cebimde dolmuş parası olmadığı için Taksim'den Beşiktaş'a kadar yayan yürüdüğümü biliyorum. Gönül ister ki bütün insanları mutlu edelim. Ne yapalım bütün herkesi sıkıştırmamız lazım. Bunlar ciddi olaylar" dedi.

Fakıbaba, 15 Temmuz Gazisi Kemal Erkan'a plaket takdim etti

İş adamı Orhan Çiftbudak ise, "OSB'de ihracat yapan firmalar olarak bu olaydan dolayı çok mağdur olduk. Hem işimiz bitme noktasına geldi hem de işçilerimizin maaşlarını ödeyemediğimiz için çıkartmak zorunda kaldık. Maliyenin başında bulunan grup müdürü işlerimizi yavaşlatmak için her şeyi yapıyor. Bölgeye gelen yatırımcı kaçıyor. Firmaları incelemeye gönderiyorlar. Bu inceleme ortalama 2-3 yıl sürüyor. Bu sürede insanlar mağdur etmeden de incelenebilir. Her yaptığım ihracatın yüzde 18'i devlette kalıyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Maliye Bakanımız yatırımcının önünü açın diyor. Maliye Bakanımız 7 gün içerisinde bu paranın iade işlemlerini yapın demesine rağmen biz 7 aydır bekliyoruz. Üç yıldır bekleyen arkadaşlar var. 17-25 Aralık'tan sonra işleri yavaşlatmaya başlattılar. Projelerimi durdurdum. Gaziantep'de 19 bin 300 tane ihracat ve iade alan firma varken Şanlıurfa'da 600 tane var ve bunun 580 tanesi sorunlu. Yani iadelerini alamıyorlar. O yüzden kimse ihracat yapmıyor. Buna bir an önce çözüm üretilmesini istiyorum" diye konuştu.

ŞOSB Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Yaşar'da, Fakıbaba'ya iş adamlarının sorunlarını anlatan bir brifing verirken iş adamı Başkanı Kemal Aksoy'da ise, Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba için fabrikasında kurban kesti.

Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba OSB’yi ziyaret etti

Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba OSB’yi ziyaret etti

Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba OSB’yi ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim