• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Milletvekili Açıkkapı; "Elazığ en avantajlı iller arasında en ön sırada yer alacaktır"

Milletvekili Açıkkapı; "Elazığ en avantajlı iller arasında en ön sırada yer alacaktır"
AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Elazığ'ın 6. bölge teşviklerinden yaralanması ile yatırımcıların kente...

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Elazığ'ın 6. bölge teşviklerinden yaralanması ile yatırımcıların kente kazandıracakları yatırımlarla istihdam konusunda en avantajlı iller arasında en ön sıralarda yer alacağını söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı Elazığ'ın 6'ıncı bölge teşvik desteklerinden yararlanması konusunda açıklamada bulundu.

Elazığ'ın 6.Bölge Teşviklerinden faydalanma arzusunun bugün 30307 sayılı resmi gazetede yayımlanarak gerçekleştiğini belirten Milletvekili Ejder Açıkkapı, "Elazığ'ımız, "Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan 4 ve 5. bölge illerindeki organize sanayi bölgeleri ile Kilis ilinde yer alan organize sanayi bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar, 6. bölgede uygulanan desteklerden aynı oran, miktar ve sürelerde yararlanacak" denilerek bu kapsama dahil edildi. Son bir iki yıldır İlimizde gözlemlenen hareketlilik, bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek. Yatırımcılarımızın ilimize kazandıracakları yatırımlarla istihdam konusunda inanıyoruz ki, Elazığ en avantajlı iller arasında en ön sıralarda yer alacaktır" dedi.

Yatırım yapacak iş adamlarının yapacakları fizibilite çalışmalarıyla katma değeri yüksek, doğru yatırımlar yapmalarının önem arz ettiğini dile getiren Açıkkapı, "Sadece iç piyasanın ihtiyaçlarının değil dış ticaretin de düşünülerek ihraç ürünlerine yönelik yatırımlar yapılması önem arz etmektedir. Yatırım yapacak kardeşlerimizin, daha önce gerek Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızca yapılmış, gerek Elazığ Ticaret Borsamızca yapılmış, gerekse Üniversitemizce ve kurumlarımızca yapılmış sektörel analizlerden, çalışmalardan faydalanmaları yaralı olacaktır. Tüm sivil toplum kuruluşlarımız, kurum ve kuruluşlarımız yatırımcılarımıza yardımcı olma konusunda ellerindeki tüm imkanları seferber edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

"Elazığ'a yeni bir ivme katacaktır"

2.Organize Sanayi Bölgesinin bu süreçte yatırımcılar için önemli katkılar sunacağını da aktaran Açıkkapı, "2. Organize Sanayi Bölgesi Valimiz Başkanlığında kurulan Yönetim Kurulu ile yatırımcılarımızın yer ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvamıştır. Yatırım programında yerini alan 2. OSB'de hızla jeofizik etütleri yapılacak, imar planı gerçekleştirilecek, ön kabuller alınmaya başlanarak bu müracaatlardan Katma değeri yüksek, istihdamı en fazla sağlayacak yatırımcılarımız ve yüksek teknoloji üretecek yatırımcılarımız Elazığ'a önemli katkı sunacaklardır. Ümidimiz odur ki, inşallah uzun süredir uğraşını verdiğimiz ve gerçeğe dönüşen 6.Bölge Teşviklerinden faydalanma imkanına kavuşmamız, ilimizi bölgede en ilerilere sıçratacaktır, ilimize yeni bir ivme katacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim