• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Milletvekili Açıkkapı; "Darbe girişimleri 15 Temmuz’la son nefesini verdi"

Milletvekili Açıkkapı; "Darbe girişimleri 15 Temmuz’la son nefesini verdi"
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,"Bundan tam 57 yıl önce, 27 Mayıs 1960 tarihinde, bağımsızlık mücadelemizi verdiğimiz günden bu yana ülkenin...

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,"Bundan tam 57 yıl önce, 27 Mayıs 1960 tarihinde, bağımsızlık mücadelemizi verdiğimiz günden bu yana ülkenin gidişatına yön vermeye çalışanlar, tarihi utanç ve demokrasi ayıbı ile yazdılar. İlk defa askeri darbe ile o tarihte karşılaşan ülkemizde, Adnan Menderes yönetimindeki hükumet emir komuta zinciri dışında gerçekleşen askeri girişim ile akamete uğratılmış, neticesinde 1 Başbakan ve 2 bakan idam edilerek demokrasi rafa kaldırılmıştır"dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı 27 Mayıs 1960 tarihinde yaşanan darbe ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Darbenin üzerinden 57 yıl geçtiğini ancak bazı zihniyetlerin hala değişmediğini dile getiren Milletvekili Açıkkapı;" Bugün neredeyse 1. seneyi devriyesine erişmek üzere olduğumuz 15 Temmuz'da, ihanet çetesi olan FETÖ, bir avuç askeri ile kalkışma yapmış,demokrasimize, bağımsızlığımıza ve hatta canımıza kastetmeye çalışmıştır. Ancak o gün Adnan Menderes'e sahip çıkamamanın üzüntüsünü yaşayan bu neslin torunları, evlatları , 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmemek için sokaklara dökülmüş, iman dolu göğüsleriyle tankları, uçakları, helikopterleri durdurmuş, ay yıldızlı bayrağımız ile kurşunların üzerine yürümüştür. 15 Temmuz ile darbeler döneminin kapandığını tüm dünyaya gösteren kahraman halkımız, Adnan Menderes'in ve iki bakanının ruhunu şad ettirmiştir. Rahmetli Erbakan'a alçakça, rezilce muameleyi reva görenler milletin yılmaz kararlılığını görmüş ve tokadını suratlarına yemişlerdir"diye konuştu.

"Darbe girişimleri 15 Temmuz'la son nefesini verdi"

Zamanıyla birilerinin eliyle yapılan darbe girişimlerinin, kalkışmaların 15 Temmuz ile son nefesini verdiğini aktaran Açıkkapı," Artık kullanacak maşa da piyon da kalmadığını gözler önüne sermiştir. Avrupa, darbe girişiminde Türk ordusunun şerefli üniformalarını giyerek halka korku saçmaya çalışan FETÖ'cülere kucak açarken, diğer yandan Suriye, Irak'da ve bu coğrafyada yaşanan olayların temel sebeplerinden olan YPG/PKK ortaklığına sahip çıkmakta, onları açıkça desteklemektedir. Son mücadelenin verildiği bu zamanlarda millet olarak bize düşen vazife bir olmak, beraber olmak, sımsıkı kenetlenerek bölünmeye asla müsaade etmemektir. Bizi parçalamak isteyen içteki ve dıştaki bölücülere rağmen dik durduğumuzu her fırsatta gösteren bizler haykırıyoruz. Sonucu ne olursa olsun haklı mücadelemizden vazgeçmeyecek, çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz diyerek, demokrasiler tarihine kara leke olarak düşen 27 Mayısı lanetlediğimizi ifade etmek istiyoruz"diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim