• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Çanakkale türküsünü okudu

Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Çanakkale türküsünü okudu
AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Çanakkale gezisine gönderilecek öğrencileri bilgilendirme programında kürsüye çıkarak Çanakkale Türküsü'nü...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Çanakkale gezisine gönderilecek öğrencileri bilgilendirme programında kürsüye çıkarak Çanakkale Türküsü'nü okudu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun da eşlik ettiği türkü sonrası salonda büyük bir coşku yaşandı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale'ye gönderilen öğrenciler için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Mehter marşları esnasında konuşmak amacıyla kürsüye çıkan Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte mikrofon alarak, Çanakkale Türküsünü okudu. Salondaki diğer protokol ve öğrenciler de ayağa kalkarak, türküye eşlik etti.

Türkü sonrasında salonda büyük bir coşku yaşandı.

ise ıslık ve alkış çığlı koptu. Büyük coşku yaşandığı salonda bazı öğrenciler ise ıslık ve çığlık ve alkışlarla duygularını ifade ederken, kimileri ise çalınan mehtar marşlarında ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Devam eden programda konuşan Gaziantep AK Parti Milletvekili Abdülkar Yüksel, Çanakkale'nin gençler için çok önemli bir örnek olduğunu ifade ederek, "Bu toprakları vatan kılanlar şehitlerimizdir. Onları rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz. Japonlar bütün çocuklarını öncelikle Hiroşima ve Nagazaki'ye götürüyorlar. Bunun sebebi çocukların oradan bir millet bilinci çıkartarak geleceğe daha umutla bakıp güçlü olsunlar istiyorlar. Bizlerde Çanakkale örneği var. Bir çok ilden ve ülkeden bir çok şehidimiz orada yatıyor. Çanakkale'de 253 bin şehit vermişiz, Allah onlardan razı olsun. Her gittiğimizde bizlerde orada yoğun duygular yaşıyoruz. Bende sizlerle gitmek isterdim. Ancak bildiğiniz gibi 16 Nisanda bir referandum secimimiz var. Bu referandum sürecinde sizler için bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Gençlerimize aydınlık yarınların olduğu bir yol çizeceğiz. 15 Temmuz günü ben de sizlerin vekili olarak geceyi bombaların altında Mecliste geçirdim. Büyük Türkiye için canlarını veren şehitlerimizi unutmayacağız" dedi.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, tarih boyunca bu toprakların bölünmesine yönelik bir çok teşebbüslerin olduğunu belirterek, "Çanakkale bizim için çok önemli bir yer. Orada 253.000 şehidimiz yatıyor. Toprağın buram buram şehit koktuğu kan kırmızı toprakları göreceksiniz. Bu cennet vatanı bize emanet eden ve bu uğurda canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi ziyaret edeceksiniz. Bu ülkenin düşmanı çok. 102 yıl önce ecdadımız yedi düzevele karşı ecdadımız nasıl hayatını ortaya koyarak mücadele ettiyse, bu günde aslında o tehlikeler devam ediyor. Bu memleketi bölmek için çok çaba sarf ettiler 12 Eylül döneminde sağ-sol çatışması çıkararak, memleketi bölmeye çalıştılar. Daha sonra Alevi-Sünni diyerek bölmeye çalıştılar. Daha sonra laik-anti laik, ardından Türk-Kürt dediler. Her seferinde başka birşeyler uydurarak, bu vatanı bölmeye çalışıyorlar. Ancak 15 Temmuzda bu halk bu ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı en güzel cevabı vererek, ülkesine ve liderine sahip çıkmıştır. Yedi düvele karşı biz bu vatanı böldürmeyiz, bayrağımızı indirmeyiz demiştir" diye konuştu.

Milletvekili Yüksel ve Başkan Tahmazoğlu, öğrencilere gezi için hayırlı yolculuklar diledi.

42 bin 29 öğrenci Çanakkale'yi gezdi

Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde başlattığı "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi kapsamında 2 yıl içerisinde 42 bin 29 öğrenciyi Çanakkale'ye götürüldü. Öğrencilerden gelen yoğun talep doğrultusunda projeyi devam ettiren Şahinbey Belediyesi bu yıl da 20 bin öğrenciyi daha ecdad topraklarına götürerek, sayıyı 62 bine çıkarmayı hedefliyor. Proje kapsamında önümüzdeki yıl da 20 bin öğrencinin ata topraklarını görmesi planlanıyor.

Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Çanakkale türküsünü okudu

Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Çanakkale türküsünü okudu

Milletvekili Abdülkadir Yüksel, Çanakkale türküsünü okudu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim