• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Milas’ta öğrenci güvenliği masaya yatırıldı

Milas’ta öğrenci güvenliği masaya yatırıldı
Muğla Milas'ta öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri ve okul müdürleri, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla ilgili kanun ve yönetmelikler...

Muğla Milas'ta öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri ve okul müdürleri, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla ilgili kanun ve yönetmelikler hakkında bilgilendirildi.

Milas'ta öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri ve şoförlerle koordineli çalışma yapmaları beklenen okul müdürleri, dün saat 10.00'da Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda ilgili kanun ve yönetmelikler hakkında bilgilendirildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan; Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Akın Coşkun, Milas Rehberlik Araştırma Müdürü Yavuz Yıldırım, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, jandarma ve polis trafik timi personeli katılımcıların uyması gereken kurallara dikkat çektiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Arslan, öğrencilerin güvenli bir şekilde taşımasının yapılması için düzenli olarak bir araya geldiklerini hatırlatarak, "Amacımız çocuklarımızın evlerinden okullarına, okullarındaki eğitim ortamından tekrar evlerine dönünceye kadar her anlamda sağlıklı, güvenli ve emin bir ortamda güvenliklerini temin etmektir. Bu anlamda hem kamu görevlileri hem de bu işleri yürüten hizmet sağlayıcılarının uymaları gereken kurallar hakkında bilgilenmeleri için bu toplantıyı düzenledik. Kazasız, belasız bir eğitim-öğretim dönemini temenni ediyorum." dedi.

"Şoförler ve okul müdürlerinin sorumlulukları var"

2017-2018 eğitim-öğretim dönemini sıkıntısız, kazasız tamamlamak için bir araya geldiklerini ifade eden Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, "Milas, taşıma konusunda çok geniş bir coğrafyada yer alıyor. İlçemizde ilköğretimde 2 bin 466 öğrenci, 123 hatta 153 taşıma aracıyla taşınıyor. Ortaöğretimde 2 bin 44 öğrenci, 180 hatta 127 araçla taşınmaktadır. Özel öğretimde ise 88 yerleşim yerinde, 157 kişi 23 araçla taşınıyor. Toplam 4 bin 666 tane öğrenci tanışıyor. Yani çok büyük bir işi başarmaya çalışıyoruz. Kanun ve yönetmeliklerde taşımada uyulması gereken konular açıkça belirtilmiştir. Okul müdürlerimizin de bu anlamda sorumlulukları bulunuyor. Okul müdürlerimiz, servis araçlarının teknik donanımını, kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etmesi ve bizlere bunu rapor halinde iletmesi gerekiyor. Özellikle taşıma saatleri ve taşıma merkezleri okul müdürlerimiz tarafından belirlenmeli! Servis sağlayıcılarımız ve şoförlerimiz ise bu saatlere mutlak suretle riayet etmelidir. Öğrencilerimizin okul saatleri dışında uygunsuz yerlerde ve davranışlarda bulunmamalarını sağlamak adına öğrencileri sportif faaliyetlere ve kitap okumaya yönlendirmeliyiz. En ufak bir sorunda müdürlüğümüzle iletişime geçilmesi gerekiyor." dedi.

"Geleceğimiz olan çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde taşımak ana gayemizdir!"

Daha sonra söz alan Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, öğrenci taşımacılığının sağlıklı olabilmesi için okul öncesinde toplantılar yaptıklarını belirterek, "Amacımız ortak ancak bazı yönetmeliklerden doğan bazı sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Yardımcı personel konusunda denetim personeli ile yönetmelik üzerinde anlaşmazlıklar oluşuyor. Ancak bunun aşılacağına inanıyorum. Güzergah belgeleriyle ilgili öğrenci sayıları tam belli olmadığı için ay başına kadar denetim konusunda esneklik talep ediyoruz. Çocuklarımız geleceğimizdir! Çocuklarımızın en sağlıklı şekilde taşınmak, şoför esnafının ana gayesidir. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Eksikliklerimiz olacaktır, bunları gidermek için biz kendi camia içinde de eğitimlerimizi ve toplantılarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Servis şoförleri tek tip kıyafet giyecek

Bu yıl öğrenci taşımacılığında görev alacak olan şoförler, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası logosunun bulunduğu tek tip kıyafet giyecek. Aynı zamanda şoförlerin kimliğini açık bir şekilde gösterecek olan yaka kartı da kullanılacak. Öğrencilerin, velilerin şoförü tanımlamasında büyük fayda sağlayacak olan kıyafet birliği oluşturulmasının önemli olduğunu belirten Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, kıyafetlerin oldukça yakıştığını, şoförlerin yaka kartı konusuna da özen göstermelerini ve araç girişlerinde öğrenci listelerinin takılmasını istedi.

Öğrenciler şoförleri rol model alabiliyor

Servis şoförlerinin öğrencilerle bir arada bulundukları için öğrencilerin şoförleri rol model aldıklarına dikkat çeken Milas Rehberlik Araştırma Müdürü Yavuz Yıldırım, "Şoför esnafımızın davranışlarında, konuşma üsluplarında dikkatli davranması gerekiyor. Şoförlerimiz ve öğrencilerimiz arasında bazen iletişim hataları olabiliyor. Bu konuya özen göstermemiz gerekiyor. Engelli öğrencilerimizin taşımasında ise çok daha dikkatli davranmalıyız. Ayrıca bazı davranışların istismar olarak algılanabilecek davranışlar olduğu akıldan çıkmamalı! Özellikle dokunma konusunda davranışlarımıza dikkat etmeliyiz." diyerek şoförleri uyardı.

Oldukça verimli geçen toplantı, şoförlerin ve okul müdürlerinin sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.

Milas’ta öğrenci güvenliği masaya yatırıldı

Milas’ta öğrenci güvenliği masaya yatırıldı

Milas’ta öğrenci güvenliği masaya yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim