• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Milas’ta Kentsel Tasarım Çalıştayı

Milas’ta Kentsel Tasarım Çalıştayı
Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Ünal, Şube Müdürleri, 13 ilçe belediyesi yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen...

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Ünal, Şube Müdürleri, 13 ilçe belediyesi yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen kentsel tasarım proje Çalıştay'ı Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası Meclis salonunda yapıldı. Çalıştay'a Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Başkan Yardımcısı Faik Karagöz'de katıldı.

Kentsel Tasarım Proje Çalıştay'ı öncesi konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; "İlçemizin gerek tarihi kimliğini korumak, gerekse modern ve çağdaş bir kent olması anlamında çalışmalarımız sürüyor. Milas Belediyesi olarak Kentsel Tasarım anlamında önemli projelerimiz var. Arasta 1. Etap ve Çöllüoğlu Hanı restorasyon projelerimizi tamamladık. Arasta 2. Etap ve Kültür Rotası projelerimiz için onay bekliyoruz. Bu anlamda çok sıkıntı çekiyor ve engelleniyoruz. Projelerimiz 3 yıldır onay için bekletiliyor. Milas Belediyesi altyapı, üstyapı, Kent tasarımı, kent mobilyaları, restorasyon, çevre düzenlemeleri ve yeşil alan uygulamaları açısından çok üretken bir Belediye. İmkÂnlarımız çerçevesinde tüm projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Büyükşehir yasasından en çok etkilenen yerlerden biriside Milas Belediyesidir. Muğla'nın alan olarak en büyük ilçesiyiz. Nüfus bakımından 3.üncü mahalle sayısı olarak ta 1.inci sıradayız. Gelir kayıpları ve muafiyetler açısından çok fazla etkilendik. 132 mahallemizin 119 tanesinden vergi alamıyoruz. Buna rağmen çalışmalarımız ve projelerimiz devam ediyor ve Muğla'nın en çok hizmet üreten belediyesiyiz. Projelerimizin çoğunu hayata geçirdik. Birçoğu da onay bekliyor. Bu anlamda yapacağımız her çalışma ve üreteceğimiz her projede Muğla Büyükşehir Belediyemizin önderliğine ve desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Başkan Tokat'ın ardından konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Ünal; "Büyükşehir ilçeleri ile var olan bir yapıdır. Verilecek kararlar yürütülecek çalışmalar bir bütün içinde olmalıdır. Büyükşehir bu anlamda koordinatör görevindedir. Büyükşehir İlçe belediyelerin yaptığı çalışmaları uygulamalarını ve ortak karar almaları, farklı kararlar alınmasının önüne geçilmesi görevindedir. Her ilçemizde yapılan çalışmaları izliyor, güç ve bilgilerimizi birleştirip daha çabuk yön alabilmek için çaba harcıyoruz. Yaptığımız bu tür toplantılarda hangi Belediyemizin ne tür çalışmalar içerisinde olduğunu tespit ediyoruz. Bir kaç Belediyemiz dışında tespitlerimizi tamamladık. Önümüzdeki süreçte Belediyelerimizin uyguladığı çalışmaları nasıl beraber yürütebiliriz, Büyükşehir olarak nasıl katkı verebiliriz ve en hızlı şekilde nasıl hayata geçirebiliriz diye çalışacağız. Bu günkü toplantımızda bu yönde, yaptığınız çalışma ve projeleri görmek ve destek olmak için buradayız" dedi

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleşen Çalıştay'da Milas Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aktarıldı. Milas Belediyesi KUDEB birimi sorumlusu Arkeolog Ernur Öztekin tarafından yapılan sunumun ardından Çalıştay'a katılan yetkililer projelerin uygulanacağı alanı gezerek bilgi aldı.

Milas’ta Kentsel Tasarım Çalıştayı

Milas’ta Kentsel Tasarım Çalıştayı

Milas’ta Kentsel Tasarım Çalıştayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim