• BIST 9530.85
  • Altın 2478.447
  • Dolar 32.4855
  • Euro 34.588
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Milas’ta 'Hoşgeldin Bebek' projesinde 350 aileye ulaşıldı

Milas’ta 'Hoşgeldin Bebek' projesinde 350 aileye ulaşıldı
Muğla'nın Milas ilçesinde, "Hoşgeldin Bebek" projesiyle dünyaya gelen her bebeğe doğduğu andan itibaren, doktor, hemşire ve gıda mühendisinden oluşan...

Muğla'nın Milas ilçesinde, "Hoşgeldin Bebek" projesiyle dünyaya gelen her bebeğe doğduğu andan itibaren, doktor, hemşire ve gıda mühendisinden oluşan bir ekip tarafından, evinde ziyaret ediliyor.

Aileyle tanışma, bebek bakımı ve gelişimi ile ilgili her tür bilgilendirme ve süreç içinde çıkacak her sorunda başvurarak yardım alma hizmetleri veriliyor.

Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında iki ayda 350 aile ziyaret edildi. Proje kapsamında yeni çocuk sahibi olan ailelere ziyaret sırasında özel bir bebek çantası hediye ediliyor. Milas Belediyesi tarafından hazırlanan bebek çantasının içerisinde biberon, bebek bezi, hastane çıkışı beşli set, ıslak mendil, şampuan, suluk ve battaniye gibi yeni doğan bir bebeğin tüm ihtiyaçları bulunuyor.

Belediyenin Sağlık İşleri Müdürü Dr. Cemal Çelikdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Projemiz, yeni bebekleri olan ailelerin ziyaret edilmesi ile başlıyor. Doktor, hemşire ve gıda mühendisi arkadaşlarımızla, bebeğin ihtiyacı olan her tür bilgilendirmenin yapıldığı, bebek ve anne odaklı, toplumda birçok kez doğru gibi görünüp yanlış olan konularda eğitilmelerini de içeren, bebeğin fiziki sıkıntılarına nasıl müdahale edileceğinden, bebeğin aile içinde yol açacağı diğer sosyal sorunları da kapsayacak şekilde genişleyen bir alanda, bebek ve aileye yardıma kadar genişleyen bir alanı kapsar. Ayrıca, anne ve ailenin, ziyaret sonrasında da, oluşacak sıkıntılarda, daima başvurup hizmet alabileceği kontak kurulmasıyla devam eden bir hizmet sürecidir." dedi.

Milas'ta, dünyaya gelen tüm bebeklere ulaşmayı amaçlayan "Hoş Geldin Bebek" projesinden yararlanmak isteyen aileler 513 6389 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim