• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Milas’ta Eski Oyuncaklar Sergilendi

Milas’ta Eski Oyuncaklar Sergilendi
Muğla Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, el yapımı ahşap ve metal Türk oyuncaklarından oluşan sergi açılışı gerçekleştirdi.

Muğla Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, el yapımı ahşap ve metal Türk oyuncaklarından oluşan sergi açılışı gerçekleştirdi. Açılan serginin teması oyuncak olunca ortaya renkli görüntüler çıktı.

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde el yapımı metal ve ahşap eski oyuncaklar sergisi açıldı.

Okulda gerçekleştirilen "Bizim Oyuncaklar" projesi kapsamında öğrenciler; çoğunluğu Türk kültüründe bilinen mangala, telli araba, mancınık, çember, top, bilye gibi oyuncakları yaptı. Eski oyuncaklar, okul bahçesindeki sergiyle ziyaretçilere açıldı.

Oyuncak sergisinin açılışına; Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, AK Parti Milas Teşkilatı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyer, yönetim kurulu üyeleriyle öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Hamit İzdaş, "Bizim Oyuncaklar" sergisiyle çoğunluğu Türk kültüründen olmak üzere 105 oyuncağın modelleme yapıldığını kaydederek, "Biz, bu çalışmada bizim olan oyuncaklarımızın kültürel aktarımını gerçekleştirdik. 5'i Milattan Önceki oyuncakların modellenmesi olmak üzere toplam 105 oyuncak velilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin beraber çalışması ile hayata geçirildi" diye konuştu. İzdaş şöyle konuştu: "Velilerimizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu çalışmadaki heyecanının, akıllı telefonlardan, cihazlardan dikkatini kaldırmadığını düşündüğümüz gençlerimizin büyükleriyle beraber çalışması sırasındaki mutluluklarını görmek bizim için çok sevindiriciydi" dedi.

Sergiyi izleyen Milas Kaymakamı Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, çember ve telli araba oyuncaklarıyla oynayarak çocukluğuna geri döndü.

Tokat ve Akyer, çivili tahtada bozuk parayla kısa süreli maç yaptı. Sergi, 1 gün boyunca ziyaretçilere açık kaldı.

Milas’ta Eski Oyuncaklar Sergilendi

Milas’ta Eski Oyuncaklar Sergilendi

Milas’ta Eski Oyuncaklar Sergilendi

Milas’ta Eski Oyuncaklar Sergilendi

Milas’ta Eski Oyuncaklar Sergilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim