• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Milas’ta Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Milas’ta Aile Hekimleri Bir Araya Geldi
Milas Toplum Sağlığı Merkezi ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi öncülüğünde, mahallelerde görev yapan aile hekimleriyle toplantı gerçekleştirildi.

Milas Toplum Sağlığı Merkezi ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi öncülüğünde, mahallelerde görev yapan aile hekimleriyle toplantı gerçekleştirildi. Türkiye'de 10 yıldır uygulanan aile hekimliği sisteminde güzel bir ivme kazanıldığı belirtildi.

Milas Toplum Sağlığı Merkezi ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi öncülüğünde, mahallelerde görev yapan Aile Hekimleri'yle beraber toplantı düzenlendi. Milas Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, Milas Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Barış Akıncılar ve aile hekimleri katıldı.

Sohbet havasında geçen toplantıda, 2005 yılından bu yana yürürlükte olan "Aile Hekimliği" uygulamasının Milas'taki gelişimi konuşuldu.

Avrupa ülkelerinde yaklaşık 60 yıl önce uygulanan aile hekimliği sisteminin, ülkemizde 10 yıldır uygulandığına değinilerek uygulamanın güzel bir ivme kazandığı toplantının ana konusu oldu.

Akıncılar, aile hekimliği sistemiyle beraber pratisyen hekimlerin şartlarının iyileştirildiğini kaydederek: "Aile hekimliği sistemiyle pratisyen hekimlerin, sosyal şartları iyileştirildi. Bölgeler arasında eşit dağılımla, doktorların hasta yükü de azalmış oldu" diyerek düşüncelerini belirtti.

GÜNDE 3 BİN HASTA…

Toplantı sırasında konuşma yapan Çubukçuoğlu, aile hekimlerinin küçük vakaları devlet hastanesine yönlendirmemesi gerektiğine değindi. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nin günde 3 bin civarında hastaya hizmet verdiğini dile getiren Çubukçuoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: " Devlet hastanesi olarak günde 2 bin 150 kişiyi polikliniklerde, 450 kişiye de acilde hizmet veriyoruz. Yani günde ortalama 3 bin hastaya şifa dağıtıyoruz. Aile hekimlerinden ricam küçük vakaları, kendileri tedavi edip hastaneye göndermemeleridir. Koordinasyonlu bir şekilde çalışmalıyız" dedi.

Bugüne kadar aile hekimliği hizmetinin oldukça ivme kazandığına değinen Çubukcuoğlu: "10 yıldır aile hekimliği sistemi ülkemizde var. Bu sistemle beraber vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha iyi yararlanılması sağlandı. Milas'ın nüfusu çok kalabalık ve tek devlet hastanesi yetmiyor. Yaz aylarıyla beraber nüfusunda artış oluyor. Önümüzdeki ay ikinci devlet hastanesinin kazandırılması için ihale yapılması planlanıyor. Biz 173 yatak kapasitesiyle hizmet veriyoruz. Hastanenin daha fazla gelişip vatandaşa sağlık hizmeti verilmesi için, yeni cihazlar aldık. Örneğin alınan yeni göz mikroskobu cihazıyla, katarakt ve göz ameliyatları artık çok rahat bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca beyin cerrahisine kazandırdığımız aletle, halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen cerrahi müdahaleler de keza çok kolaylıkla yapılıyor artık. Hastanemizde sadece şu anda Dermatolog eksiğimiz var. Umarım o da tamamlanacak" diye konuştu.

Toplantı, aile hekimlerinin soru ve önerileriyle karşılıklı sohbetleriyle son buldu.

Milas’ta Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Milas’ta Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Milas’ta Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Milas’ta Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim