• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Mikro İşletmeleri Kalkındıracak Destek İçin Son Başvuru: 8 Nisan

Mikro İşletmeleri Kalkındıracak Destek İçin Son Başvuru: 8 Nisan
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kalkınmada dinamo vazifesi gören mikro işletmeleri desteklemek amacıyla açılan 2016 yılı Mikro İşletmelerde...

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kalkınmada dinamo vazifesi gören mikro işletmeleri desteklemek amacıyla açılan 2016 yılı Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı son başvurusu için geri sayım başladı.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, yaptığı açıklamada, bölgedeki mikro ölçekli işletmelerin kurumsallaşma, ürün geliştirme ve çeşitlendirme yoluyla rekabet gücünün artırılması amacıyla açılan 25 bin ve 250 bin TL arasında hibe desteği sağlayan Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı başvurularının 8 Nisan tarihinde son bulacağını belirterek, şartları uyan tüm işletmeleri başvuruya davet etti.

13 Ocak 2016 tarihinde açılan mikro işletmelerin başvuru sahibi olduğu programa başvuruların halen devam ettiğine dikkat çeken Altunsu, "Bu program mikro işletmelerin gerek kurumsal kapasite olarak gerekse kendilerine sundukları hizmetlerde büyümeleri, uluslararası alanda rekabet edilebilir hale gelebilmeleri için büyük bir fırsattır. İşletmeler bu fırsatı iyi değerlendirmeli, 8 Nisan tarihini kaçırmamalıdır" dedi.

Genel Sekreter Altunsu, program ile ilgili detaylı bilgiye Ajans internet sitesinde yer alan başvuru rehberlerinden ulaşılabileceğini belirterek, "Ajans tarafından gıda-içecek, kimya- plastik, tekstil-hazır giyim, makine-metal işleri, metalik olmayan mineral ürünler, ayakkabıcılık, materyallerin geri kazanımı, mobilya imalatı, lojistik, turizm amaçlı asli konaklama tesisleri ve bilişim sektör ve öncelik alanlarından hazırlanan projelere asgari 25 bin azami 250 bin TL şeklinde toplam 7 milyon TL kaynak kullandırılacak. Bölgemizdeki mikro işletmelerin kurumsallaşma düzeyinin, ihracat, pazarlama ve kalite standartlarının yükseltilerek ya da bu işletmelerin ürün, süreç, ya da pazarlama yeniliği ile ürün geliştirme ve ürün çeşitlendirme olanaklarının geliştirilerek rekabet güçlerini artırmayı amaçladığımız bu programa başvurularınızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim