• BIST 9530.47
  • Altın 2483.342
  • Dolar 32.5306
  • Euro 34.8665
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Migren tedavisinde estetik çözüm

Migren tedavisinde estetik çözüm
Bir çok insanın hayatını kabusa döndüren migren, artık estetik cerrahi yöntemi ile tedavi edilebiliyor.

Bir çok insanın hayatını kabusa döndüren migren, artık estetik cerrahi yöntemi ile tedavi edilebiliyor.

Malatyalı Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Ahmet Hamdi Aytekin, migren ağrısı çeken hastaların estetik cerrahi tedavisi yöntemi ile bu ağrılarından kurtulabileceklerini ifade etti.

Migrenin kronik ataklarla başlayan bir rahatsızlık olduğunu belirten Aytekin, daha sonra bu atakların ışığa ve kokuya hassasiyet, mide bulantısı, kusma ve birçok yan etki ile devam ettiğini dile getirdi. Çocuk yaşlarda başlayan migrenin ilerki yaşlara kadar devam eden ve medikal olarak bir tedavisi olmayan bir hastalık türü olduğunu kaydeden Aytekin, "Biz bu migren ağrılarına estetik cerrahi yöntemi ile tedavi uyguluyoruz. İlaç tedavileri ile şifa bulamayan kronik migren hastalarına yaklaşık 2 ile 4 saat süren bir operasyonla cilt altındaki sinirlere ve damarlara yaptığımız küçük müdahaleler sonucunda hastalarımızın ağrı şiddetini azaltacak ve yok edecek bir şekilde tedavi ediyoruz" diye konuştu.

Uyguladıkları yöntemin bir beyin ameliyatı olmadığını vurgulayan Doktor Aytekin, bu yöntemin çok basit bir yöntem olduğunu belirterek hastalarının normal şartlar altında aynı gün taburcu olabileceklerini söyledi.

Hastalar ile yaptıkları görüşme sonrasında ağrının başladığı tespit noktalarına göre müdahalede bulunduklarını belirten Aytekin, "Sağ ve solda toplam 6 bölgeye özelikle müdahale ediyoruz. Enseden şakaktan ve kaş üzerinden eğer ağrılar başlıyorsa buralara göre yaptığımız farklı uygulamalar var. Alın ve şakak bölgesi için endoskopik yani sadece saçlı deri içerisinden birkaç santimlik küçük kesikler yapacak şekilde işlem yapıyoruz. Bu küçük kesiklerden girerek optik kameralar yardımıyla şakak bölgesindeki ve göz üzerinden kaş bölgesinden çıkan sinirlere müdahale ederek bu ağrılara son veriyoruz. Bu ameliyatlar kesinlikle bir beyin ameliyatı değildir. Çok basit bir ameliyattır. Tamamen cilt altındaki sinirlere müdahale ettiğimizden dolayı kolay ve rahat atlatılabilinen bir süreçtir. Ense bölgesinden yaptığımız müdahalede ise ense çukurunda yaptığımız 3 santimlik bir kesik sonrası cilt altında kasların arasına sıkışmış olan sinirlere müdahale ediyoruz. O bölgedeki sinirleri gevşetme işlemi yapmış oluruz. Hastalarımız normal şartlar altında ameliyat olduğu gün ertesi gün taburcu olabilirler. Ameliyattan sonra biraz istirahat etmeleri yeterli bunun dışında bir şey yapmalarına gerek kalmıyor" şeklinde konuştu.

Migren tedavisinde estetik çözüm

Migren tedavisinde estetik çözüm

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim