• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Midesinin Yüzde 80’i Alındı, Yaşama Döndü

Midesinin Yüzde 80’i Alındı, Yaşama Döndü
Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşayan Muhammet Koç isimli vatandaş, 13 yaşından bu yana devam eden mide ağrıları ve kusma nöbetlerinden ameliyat olarak...

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşayan Muhammet Koç isimli vatandaş, 13 yaşından bu yana devam eden mide ağrıları ve kusma nöbetlerinden ameliyat olarak kurtuldu.

Özel Adatıp Hastanesi Genel Cerrahi Ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat öncesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zahide Kurt tarafından muayene edilerek, tetkikleri yapılan Muhammet Koç, 33 yaşına gelinceye kadar defalarca tedavi görmüş. 13 yaşında çalışmaya başlamasıyla birlikte mide ağrısı ve kusma nöbetleri geçirmeye başlayan Muhammet Koç, "Tedavi gördüğüm dönemlerde ara ara 4 - 5 sene rahatsızlık hissetmediğim oldu; ancak 8 sene önce fenalaşarak Dr. Zahide Hanım'a gittim. Yeniden endoskopi olmam gerekti. O dönem 17 gün hastanede yattım ve tedavi oldum. En son 1 sene önce mide çıkışıma baloncuk sistemi yapıldı. Şimdi Dr. Zahide Hanım mide çıkışı darlığı ve ileri boyutta ülser teşhisi koydu. Midemin yüzde 80'inin alınmasıyla bu sıkıntıdan kurtulacağımı söyleyince kendisine koşulsuz itimat ettim" dedi.

Şu an hiçbir ağrısının kalmadığını söyleyen Muhammet Koç,"Yıllardır sürekli hasta olduğum ve her gün kustuğum için eşim üzüntüden depresyona girdi. Çocuklarım ise bundan sonra kusma nöbetlerim olmayacağı için seviniyorlar. Ameliyat olduğum günden 5 gün sonra taburcu oldum. 15 gün içinde de çalışmaya başlayacağım. Rahat rahat yemek yiyorum. Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. Doktor Zahide Hanım'dan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Özel Adatıp Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zahide Kurt, Muhammet Koç'un rahatsızlığının ülsere bağlı mide ve 12 parmak bağırsağı arasındaki darlık yani pilor stenozu olduğunu ifade ederek, "Hastalığına bağlı olarak mide normal boyutunun 4 - 5 katı kadar büyümüştü ve neredeyse kasıklara kadar yer kaplıyordu. Midesinin yüzde 80'inini alarak mideyi küçültüp normal boyutuna getirdik. Darlık olan bölgeyi çıkarttık. İnce bağırsaklarla mideyi birleştirerek yeni bir yol oluşturduk" dedi.

Ayrıca Muhammet Koç'un sürekli kustuğu ve yemek yiyemediği için son 2 yıl içinde böbrek yetmezliği yaşadığını belirten Op. Dr. Zahide Kurt, hastasının 1 ay sonra kilo almaya başlayacağını ve bu tip durumlarda ameliyatla tedavi yönteminin kesin sonuç verdiğini, hastanın ülserle ilgili problem yaşama ihtimalinin ortadan kalktığını ve kusma ataklarını bir daha yaşamayacağını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim