• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

MHRS Üzerinden Online Hastane Randevu Alma İşlemleri

MHRS Üzerinden Online Hastane Randevu Alma İşlemleri
Günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olan internet, birçok yönü ile bizlere yardımcı olmakta ve yaşantımızı bazı yönlerden kolaylaştırmaktadır. Artık mobil cihazlar ve cep telefonları da internet kullanımına uygun olarak üretilmeye başlanmıştır ve

Günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olan internet, birçok yönü ile bizlere yardımcı olmakta ve yaşantımızı bazı yönlerden kolaylaştırmaktadır. Artık mobil cihazlar ve cep telefonları da internet kullanımına uygun olarak üretilmeye başlanmıştır ve internet kullanımı da daha çok yaygınlaşmıştır. Üstelik her geçen gün daha da gelişen internet ve wi-fi olanakları bu durumu desteklemektedir.

 

Böylesine gelişen internet teknolojisi beraberinde, birçok dijital uygulamayı da getirmiştir. İşte bu uygulamalardan biri de, devletin sağlık Bakanlığı öncülüğünde başlatmış olduğu, Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani MHRS’dir.

Sizler için düzenlemiş olduğumuz bu yazımız üzerinden, MHRS ile ilgili bazı bilgilere ulaşabilir, MHRS uygulamasını nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Şimdi MHRS uygulamasının ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlatalım. Buna göre;

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi)

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan, vatandaşların hastaneye uğramadan randevu almasını sağlayan, dijital ortam üzerinden ya da telefon ile hizmet sunan bir uygulamadır. MHRS uygulaması sayesinde, dilediğiniz hastaneden, dilediğiniz doktordan, dilediğiniz saatte randevu alabilmeniz mümkündür. MHRS, hastaneye gidip saatlerce sıra ve kuyruk beklenmesinin önüne geçmiş olan bir uygulamadır. Aynı zamanda MHRS, hastanelerde meydana gelen kalabalık ve izdiham gibi durumlarında sonlanmasına yardımcı olmuştur. Bunların yanı sıra MHRS uygulaması, yaşlı, ağır hasta, bebek, çocuk ya da şehir dışından gelen hastalar için de büyük kolaylık sağlamaktadır.

MHRS uygulamasını ister elektronik ortam üzerinden giriş yaparak, isterseniz de Alo 182 nolu hattı arayarak kullanabilir ve hastane randevunuzu alabilirsiniz.

İlk olarak, dijital ortam üzerinden MHRS uygulamasını nasıl kullanacağınızı anlatalım. Bu durumda yapılması gereken aşamalar şu şekildedir;

    Önce, www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız ve burada açılan yeni sayfanın en sağ tarafında yer alan  ‘Randevu Al’ seçeneğine tıklayınız.
    Daha sonra karşınıza açılacak olan sayfada yer alan ve ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ adı ile düzenlenmiş olan tabloyu göreceksiniz.
    Daha sonra bu tabloda yer alan ve ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ adı ile düzenlenmiş olan başlığa geliniz.
    Daha sonra açılan bu sayfada; T.C kimlik numarası, şifre ve güvenlik kodu şeklinde yer alan bölümleri doldurunuz ve ardından ‘Giriş’ yazan seçeneğe tıklayınız.
    Anlatılan bu aşamaları tamamlamanızın ardından;
    Eğer ilk defa MHRS uygulamasını kullanıyorsanız, yine bu sayfanın sol alt tarafında yer alan ve ‘Yeni Üye’ şeklinde yazan seçeneğe tıklayınız ve ardından bu şekilde MHRS uygulamasına kayıt olunuz.
    Daha sonra, yani MHRS uygulamasına üye olduktan ve ardından yukarıda anlattığımız aşamaları da gerçekleştirdikten sonra;
    il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinizi kendi istediğiniz ve tercih ettiğiniz şekilde seçiniz.
    Bu aşamanın ardından ise ‘Randevu Ara’ seçeneğine tıklayınız.
    Yapmış olduğunuz bu randevu arama işleminizin sonucunda, sistem sizin istediklerinize uygun olan, hastane, doktor ve saat bilgilerinizi ekrana getirecektir.
    Daha sonra bu arama sonuçları içinden, size uygun olan seçenekleri işaretleyiniz ve ardından ‘Randevuyu Kaydet’ seçeneğine tıklayınız.
    Bu şekilde, MHRS uygulaması üzerinden, hastane randevunuzu alıp, işlemlerinizi tamamladıktan sonra, sayfada yer alan  ‘Çıkış’ seçeneğine tıklayınız ve güvenli çıkış yapınız.

MHRS uygulamasından hastane randevunuzu almanın diğer bir yolu olan Alo 182 nolu hat üzerinden yapılan işlemdir. MHRS uygulamasından, hastane randevunuzu alabilmek için ise yapmanız gereken; Alo 182 nolu hattı aramak ve karşınıza çıkan operatörün yönlendirdiği sorulara cevap vererek, randevunuzu almak olacaktır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim