• BIST 9602.15
  • Altın 2478.885
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.6469
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

MHP'nin gurbetçi adayı: Muhalif adaylar kimden yardım aldıklarını açıklasınlar

MHP'nin gurbetçi adayı: Muhalif adaylar kimden yardım aldıklarını açıklasınlar
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) genel başkan adayı olduğunu ilan eden Türk vatandaşı İsa İlyasoğlu, muhalif adayların kimden yardım aldıklarını açıklamalarını...

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) genel başkan adayı olduğunu ilan eden Türk vatandaşı İsa İlyasoğlu, muhalif adayların kimden yardım aldıklarını açıklamalarını istedi. Adayların, sponsorluk adı altında kimlerden ne kadar ve hangi amaçla maddi yardım aldıklarını açıklamaları gerektiğini belirtti. Almanya'nın Velbert kentinde otomotiv yedek parça üretim fabrikası bulunan yüksek mühendis İlyasoğlu, daha önce genel başkanlığa adaylığını koyduğunu açıklamıştı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklama yapan İsa İlyasoğlu, MHP genel başkan adaylarının sponsorluk adı altında maddi destek aldıklarını iddia etti. İlyasoğlu,"Ben Türkiye'de temiz siyaset istediğim için aday oldum. Genel başkan adayı olmam sebebiyle, yakın zamanda öğrenmiş olduğum bilgilere göre, şuan medyada boy gösteren genel başkan adaylarının sponsorluk adı altında, bazı iş adamlarından onlarca milyon TL'lik maddi destek aldıklarını öğrenmiş bulunmaktayım. Adayların bu maddi desteği hangi amaç ve hangi sözler karşılığında alındıklarını açıklamalarını bekliyorum." dedi.

Temiz siyaset için yapılan bu tür maddi destekleri etik bulmadığını belirten İsa İlyasoğlu, "Bu yardımları alan MHP genel başkan adaylarının yarın partinin kurultayın da eğer genel başkan seçilirlerse, maddi yardım aldıkları bu kişilere çıkar sağlamayacakları düşünülemez'. ifadesini kullandı.

İsa İlyasoğlu, kendisinin bu güne kadar kimseden maddi destek almadığını belirterek, "Daha ilk kilometreden yola temiz siyaset diye çıktık. Para alan yarın birilerine gebe olur ve emir almaya başlar. Türkiye'de yolsuzluğun ve rüşvetin önüne geçebilmenin ilk şartı kimselere boyun ağrının olmaması veya gebe kalmamaktır. Yoksa bizde adaylığımız sürecinde bazı iş adamlarından onlarca milyon dolarlık destek alarak şuanda çok popüler olabilirdik. Ancak bizim ilkelerimiz ve yapmış olduğumuz siyasi anlayışımız buna müsaade etmez" dedi.

İlyasoğlu açıklamasının devamın da, MHP genel başkan adaylarından bazılarının Türkiye genelinde il il dolaşarak sanki parti mitingi yaparcasına toplantılar yaptıklarını belirtti. İlyasoğlu, "Şüphesiz bu yapılan toplantılar çok güzel bir çalışma. Halkımızın da hoşuna gitmektedir. Ancak her ile gidişin masrafı yaklaşık 300 bin ile 400 bin TL arasında para tutmaktadır. Bu değirmenin suyu nereden geliyor. " dedi. İlyasoğlu, yapılan bu büyük harcamalarla Ülkücü Hareketin içinde ve delege üzerinde, paranın gücüyle bir algı operasyonu yapılarak bazı adayların daha kurultay yapılmadan, sanki genel başkan olmuş gibi lanse edildiğini sözlerine ekledi.

İSA İLYASOĞLU KİMDİR?

1971 Giresun doğumlu İsa İlyasoğlu, ilk ve orta öğrenimini Giresun'da tamamladıktan sonra liseyi İstanbul'da okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendislik bölümünü 1992'de bitiren İlyasoğlu, 1995 -1996 yılları arasında İngiltere'de lisan eğitimi almak için bulundu. 2000 yılında Almanya'ya gelerek Bochum Üniversitesi'nde Yüksek Makina Mühendisliğini okudu. Almanya'nın Velbert kentinde bulunan fabrikasında, ünlü Alman otomobil markalarına ve beyaz eşya markalarına parça üretiyor.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili adayı da gösterilen İsa İlyasoğlu, Kenan Evren öldüğünde sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınlanması üzerine partililerin tepkisini çekmiş ve sosyal medya hesabının hacklendiğini iddia etmesine rağmen milletvekilliği adaylığından istifa etmişti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim