• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

MHP’nin avukatından gerekçeli kararla ilgili açıklama

MHP’nin avukatından gerekçeli kararla ilgili açıklama
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) avukatı Yücel Bulut, mahkemenin açıkladığı gerekçeli kararla ilgili, henüz ellerine resmi bir tebliğin geçmediğini...

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) avukatı Yücel Bulut, mahkemenin açıkladığı gerekçeli kararla ilgili, henüz ellerine resmi bir tebliğin geçmediğini belirterek, "Bu işlemin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini düşünüyoruz." dedi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bulut, gerekçeli kararın MHP'den gizlendiğini iddia ederek, bunun nedenini sordu. "Bilinmelidir ki haklı şüphelerimizin sebebi sadece bugün yaşamış olduğumuz ikiyüzlü tavır değildir." diyen Bulut, kendilerinin haklı gerekçeleri olduğunu söyledi. Bağımsız yargıya olan saygılarından dolayı bu bilgileri açıklamadıklarını vurgulayan Bulut, "MHP, kurumsal kimliğine yönelmiş küresel saldırı karşısında Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde ki davaya ilişkin olarak elde bulunan verileri aziz milletimiz vicdanıyla paylaşacaktır. MHP'ye yönelmiş küresel saldırı Türk milletinin ikbal ve istikbaline, aynı zamanda milli güvenliğimize yönelmiş sinsi bir suikast girişimidir. Bu girişimde özellikle yargı organları üzerinde tesir etmeye çalışan aktörler deşifre olduğunda Türk milletinin ve Ülkücü hareketin nasıl bir kumpasla karşı karşıya olduğu anlaşılacaktır." diye konuştu.

"BU TEBLİĞ İŞLEMİNE MÜTEAKİP DE YASAL SÜRE İÇERİSİNDE TEMİZ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ"

Mahkemenin gerekçeli kararının önümüzdeki günlerde ellerine geçeceğini düşündüklerini ifade eden Yücel Bulut, şöyle devam etti: "Bu tebliğ işlemine müteakip de yasal süreç içerisinde temiz hakkımızı kullanacağız. Zannediyorum ki toplamda bir 10 günlük süreye denk gelecektir. Ben yargının bağımsız bir şekilde işlemesini umduğumuzu, geleneklerimizin buna işaret ettiğini. Ancak bize gelen verilerin yargının bağımsızlığı konusunda bizi çok ciddi tereddütlere düşürdüğünü ifade ettim. Bunlar önümüzdeki günlerde somutlaştığında bilgi ve belgelerle kamuoyuna açıklandığında yine hukuk yoluyla bu mücadelemizi gerek siyasi platforma, hukuki platformda sürdüreceğimizi söyledim."

Gerekçeli kararın açıklanmadan önce kendilerinin mahkeme başkanıyla görüştüğünü hatırlatan Bulut, "Yani tabi şöyle söyleyeceğim; yasada belirlenen gerekçeli kararın kaleme alınması için ön görülen süre bir tarafa bugün bizim şüphemizi arttıran daha evvel gelen bilgiler ışında tamamlayan temel gerekçe şu; biz mahkemeden gerekçeli kararın bugün çıkacağının iddia edildiğini soruyoruz. Mahkeme ısrarla gün boyu böyle bir şeyin mümkün olamayacağı, kararın Perşembe gününe anca yetişebileceğini iddia ederken karar 15.00-16.00 sıralarında UYAP sistemine yükleniyor. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak veriler ışığında bugün yaşananlar değerlendirildiğinde zannediyorum ki kamuoyu bugün sizlerle paylaşmış olduğum bilgiyi çok daha anlamlı bir şekilde değerlendirecektir." şeklinde konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim