• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

MHP'li Yönter, Kıbrıs’tan Şırnak’a asker gönderilip gönderilmediğini sordu

MHP'li Yönter, Kıbrıs’tan Şırnak’a asker gönderilip gönderilmediğini sordu
MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Son günlerde yazılı ve görsel medyada Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan çok iyi eğitimli er ve erbaşlardan oluşan bir taburunu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderdiği haberlerinin yer aldığını belirten Yönter, "Türkiye'nin KKTC'de bulunan çok iyi eğitimli er ve erbaşlardan oluşan taburunun Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderildiği doğru mudur? Doğru ise bu taburun adadan çekilmesinin sebebi nedir?" sorularını yöneltti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ne soru önergesi verdi.

Son günlerde yazılı ve görsel medyada Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan çok iyi eğitimli er ve erbaşlardan oluşan bir taburunu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderdiği haberlerinin yer aldığını vurgulayan Yönter, "Türkiye'nin KKTC'de bulunan asker sayısı kaçtır? Türkiye'nin KKTC'de bulunan çok iyi eğitimli er ve erbaşlardan oluşan taburunun Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderildiği doğru mudur? Doğru ise bu taburun adadan çekilmesinin sebebi nedir? Türkiye'nin Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderebileceği eğitimli başka taburu yok mudur? Türkiye KKTC'den bir tabur askerini çekerken, bir tabur askerin KKTC ekonomisine etkisi düşünülmüş müdür?" dedi.

KIBRIS'A YERLEŞTİRİLEN İNSANLARIMIZ TÜRKİYE'YE Mİ DÖNÜYOR?

Yönter soru önergesine şu şekilde devam etti: "Türkiye, Kıbrıs'ta KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis tarafından yürütülen müzakereler konusunda bilgilendirilmekte midir? Türkiye, AB ile imzaladığı antlaşma nedeniyle Kıbrıs Rum Kesimi vetosu ile karşılaşmamak adına garantörlük hakkından vazgeçecek midir? Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi'ni tanıyacak mıdır? Türkiye, limanlarını Kıbrıs Rum Kesimi bandıralı gemilere açacak mıdır? Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki askeri varlığını tamamen çekecek midir? Bu kapsamda Mersin'de bir Kıbrıs Tümeni oluşturma düşüncesi mevcut mudur?1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Türkiye'den Kıbrıs'a yerleştirilen insanlarımız Türkiye'ye dönecek midir?"

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim