• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

MHP'li Yeniçeri: Utanç verici

MHP'li Yeniçeri: Utanç verici
MHP'li Özcan Yeniçeri'den Diyarbakır'daki bayrak indirme olayına ağır gönderme...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, askeri birliğin içine girilerek Türk bayrağının indirilmesinin, "askerin başına geçirilen ikinci çuval vakası olarak nitelenecek kadar utanç verici" olduğunu söyledi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hem Güneydoğu'daki hem de Irak'taki gelişmelerin endişe verici boyuta geldiğini belirtti. Yeniçeri, terör örgütünün ülke sınırları dışına çıkmadığını, eylemsizlik ve çatışmasızlık sürecine uymadığını, daha etkili örgütlendiğini ve daha yoğun eğitimden geçtiğini, halkı devlete karşı arkasına alma tutumuna girdiğini ve kendisini hükümete "meşru ve makul örgüt" olarak kabul ettirdiğini ileri sürdü.

Hükümetin, kendi eliyle ayağına kurşun sıktığını belirten Yeniçeri, "Bugün çekilen sıkıntıların temelinde dar görüşle, terörün doğasını anlamamış bakış açısı yatmaktadır. Silah, Başbakan Erdoğan'ın şakağına döndürülmüş biçimde tutuluyor; 'şunları şunları yapmazsan gücümü devreye koyarım' diyor. Silah bırakmadıktan sonra terör örgütüyle neyi konuşacaksınız? AKP Hükümeti iki otoriteyi kabul etmiştir; biri Ankara'daki otoritesi, diğeri terör örgütünün otoritesidir. Devlet içinde iki tane otorite olmaz; devletin egemenliği ya vardır ya yoktur. Terör örgütü 17 gündür yol kesiyor, araçları yakıyor, bölgedeki halkı arkasına alıp güvenlik güçlerini etkisiz kılabiliyorsa orada Çözüm Süreci yoktur, ahmaklık süreci vardır, teslimiyet süreci vardır, ülkenin iktidarı olmayı hak etmeyen acemiler mangası var demektir. Terör örgütü, şimdi oyunun kuralını kurabilecek duruma geldi, bu kurala Hükümet uyma gafilliğini gösteriyor" diye konuştu.

Güneydoğu'da yaşanan olaylara bakıldığında, yapılan eylemlerin devlet egemenliğini hırpalama, marjinalleştirme ve örselemeye dönük olduğunu ifade eden Yeniçeri, "Bayrak indirme rezaletinin sorumlusu AKP'dir. Askeri birliğin içine girilerek Türk bayrağının indirilmesi, askerin başına geçirilen ikinci çuval vakası olarak nitelenecek kadar utanç vericidir" görüşünü kaydetti.

Irak Şam İslam Ordusu'nun (IŞİD) Musul'u ele geçirmesi ve Kerkük'e yönelmesinin kaygı verici gelişmeler olduğunu belirten Yeniçeri, yaşanan olayların Türkiye'yi rahatsız edecek boyutların ötesine geçtiğini söyledi. Türkmenlerin bölgede yeni bir katliam, göç ve zulüm tehdidi altına girdiğini kaydeden Yeniçeri, "IŞİD, Irak'tan ve diğer devletlerden daha çok Türkiye'nin sorunu haline gelmiştir. Bunun birinci nedeni Türkmenler, ikinci nedeni ise IŞİD tarafından rehin alınan Türk tır şoförleridir. Üçüncü nedeni ise Tahran-Bağdat-Şam ve Hizbullah ekseninde Türkiye'nin güneyinde etkili ve güçlü bir cephe olarak kuşatmış olmasıdır. Bölgede Türkmenleri katliamdan kurtaracak başka güç yoktur. Türkiye buna müdahale etmezse İran'ın müdahalesine rıza göstermek zorunda kalacak. IŞİD üzerinde F-16'lar uçurulamaz mı?" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim