• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

MHP'li Yeniçeri: Ha Sırrı Süreyya, ha İngiliz Amiral

MHP'li Yeniçeri: Ha Sırrı Süreyya, ha İngiliz Amiral
MHP'li Yeniçeri, çözüm süreci için Mondros ve Sevr'deki gibi diz çökülüyor deyip HDP'li Sırrı Süreyya'yı İngiliz amirale benzetti.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP’nin “TBMM’de Gerçekleri Araştırma Komisyonu Türkiyemodeli oluşturma çalışmalarını yürütmek üzere Meclis Araştırması açılması” amacıyla ve önergenin görüşülmesine ilişkin önerisi reddedildi.

"HA SIRRI SÜREYYA HA İNGİLİZ AMİRAL CALTHORPE.."

MHP’li Özcan Yeniçeri önerinin görüşmelerinde çözüm sürecine değinerek, “Halk, barış ve çözüm istiyor. Bu tamamen doğrudur. Halk hiçbir zaman savaş istemedi ki. Halk ‘PKK önünde, katiller önünde diz çök' demiyor size, Mondros’ta yapılan gibi diz çökmeyeceksiniz, Sevr’de yapılan gibi diz çökmeyeceksiniz. 10 madde size dayatılırken... Orada ha Sırrı Süreyya Önder, ha İngiliz Amiral Calthorpe, arasındaki fark nedir bana bir açıklayabilir misiniz” dedi.

Bunun üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Terör karşısında diz çökenleri kimse sevmez. Eğer AK Parti hükümeti terörün karşısında diz çökmüş olsaydı tarihin çöp sepetine atılırdı. AK Parti nerede sayın Yeniçeri? Kimin oylarıyla burada? Halkımız ne olduğunu çok iyi biliyor, kararını o çerçevede veriyor” karşılığını verdi.

''İNGİLİZLERİ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ İYİ BİLİRLER''

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Yeniçeri’nin sözlerine karşılık şunları söyledi:

“Bu topraklarda da, dünyanın bütün geri bıraktırılmış bölgelerinde de özellikle İngiliz emperyalizminin başını çektiği bütün istihbarat örgütleri, başta Türk milliyetçileri olmak üzere, altını kazıdığınızda arkasından hep İngiliz amiraller çıkmıştır. Öncelikle milliyetçilik denildiğinde daima emperyalizmin tezgahladığı bir entrikalar silsilesi olarak ortaya çıkar. Bunu Sayın Yeniçeri’ye aynen iade ediyorum. İngilizleri bu ülkedeki Türk milliyetçileri iyi bilirler, vaktiyle çok sarmaş dolaştılar. Abdullah Öcalan’a Irak ve Suriye’deki Türkmenler’in özel selamlarını ve teşekkür duygularını götürdüm. ‘Bize belli yardımlar geliyor ve götürüp bunları YPG savaşçılarına veriyoruz. Çünkü bizim izzetimizi, şerefimizi, haysiyetimizi onlar koruyorlar’ diyorlar.”

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim