• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

MHP’li Vural: “HDP’nin Yeri TBMM Değil Kandil’dir”

MHP’li Vural: “HDP’nin Yeri TBMM Değil Kandil’dir”
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, özerklik açıklamaları nedeniyle HDP'yi sert bir dille eleştirirken, yaşananları ihanet olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, özerklik açıklamaları nedeniyle HDP'yi sert bir dille eleştirirken, yaşananları ihanet olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sonuna kadar katıldığını söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Doğu ve Güneydoğu'da özerklik girişimlerine tepki gösteren ve "Cumhuriyetimiz boyunca tarihimiz hiç böyle kapsamlı bir ihanet ve kalkışmayla karşı karşıya kalmamıştı" ifadelerini kullanan Oktay Vural, HDP'ye de tepki göstererek, "PKK'nın siyasi uzantısı hadsiz bir şekilde özerklik ilan ederek Kürdistan için adımlar atmaktadır" dedi.

"HDP'NİN YERİ TBMM DEĞİL KANDİL'DİR"

HDP'yi sert bir dil ile eleştiren Oktay Vural, "Utanmadan, sıkılmadan bu milletin egemenliğini kullanarak parlamentoya gelenler, büyük Türk milleti önünde yemin edenler, bağımsız bir devlet kurmak için adımlar atılmasını, emperyalistlerin taşeronluğunu yapmaya gönüllü olduklarını ifade ediyorlar. Türkiye'nin bağrına hançer saplayan bu girişimlerle HDP'nin yeri TBMM değil Kandil'dir" diye konuştu.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI ÇOK DOĞRU BİR TESPİT YAPMIŞTIR"

Savcılığın Demirtaş'ın milletvekili etmesinden sonra soruşturma başlatmasını eleştiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özerklik girişimleri için "Yaşananlar ihanettir" diye bir tespit yaptığını kaydeden Vural, "Sayın Cumhurbaşkanı Çok doğru bir tespit yapmıştır. Sonuna kadar Cumhurbaşkanına katılıyorum. AKP sözcüsünün PKK yandaşlarının özerklik ilanı ile ilgili olarak "özerklik ilanı siyasi suikast girişimi" tespiti de doğrudur. Bizi bu noktalara kimler getirdi? Sayın Cumhurbaşkanının "ihanettir" dediği bu ihanetin peşine düşelim. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı "bu ihanettir" diyorsa, ülkeyi 13 yıldır yöneten AKP "siyasi suikast girişimidir" diyorsa hep beraber bu ihanete gelen sürecin nasıl geldiğini açığa çıkartmak, bu süreçten herkesin gerekli dersi almak suretiyle bütün bunlardan hesap sormak gerekiyor. Savcılık bu ihanetin sonuna kadar gitmelidir. Bu paralel devlet yapılanmasını kimlerin desteklediğinin ortaya çıkartılmasına yürükten katılıyorum. "Bu yapılanlar ihanettir" diyen Cumhurbaşkanımızla birlikte, Türkiye'yi 13 yıldır yöneten AKP sözcüsünün "siyasi suikasttır" söyleminin arkasında duralım ve bu ihanet sürecine yataklık eden kim varsa, özerklik sevdalıları kimse, siyasi çözüm edebiyatı ile devleti ve milleti bu noktalara getirmek isteyen kimse bu soruşturma akamete uğratılmadan yürütülmelidir. Göstermelik bir soruşturma istemiyoruz. Türkiye'yi bu güne kadar yöneten bir zihniyet dün çözüm ortağı olanlarla ilgili bunu ortaya koyuyorsa herkese düşen görev bu ihanetin nasıl bu noktalara geldiğini ortaya koymaktır. Çözüm süreci ihanetin ve siyasi suikastın ilk kurşunudur" diye konuştu.

"TOPLUM SÖZLEŞMESİ NİTELİĞİNDE BİR ANAYASA YAPILMASINI ZARURİ GÖRÜYORUZ"

Başbakan Davutoğlu'nun MHP'ye yapacağı ziyarette nasıl bir yol izleneceğinin sorulması üzerine Oktay Vural, "Bundan önce de yeni anayasa kurma ile ilgili bir uzlaşma komisyonu kurulmuştu. Daha sonra AKP'nin başkanlık talepleri dile getirildikten sonra, bu talepler karşılanmadığı için AKP bu komisyondan kaçmıştı. Şimdi anlaşılan o ki AKP bıraktığı masayı tekrar kurmak istiyor. MHP olarak anayasanın ilk 3 maddesinde anlam bulan özgürlükleri esas alacak, demokratik standartları yükseltecek toplum sözleşmesi niteliğinde bir anayasa yapılmasını zaruri görüyoruz. Genel koruma hükümlerine yer verecek bir anayasa olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu anayasa yeni bir millet ve yeni bir devlet inşası değildir" açıklamasında bulunan Vural, milli devlet ve üniter yapıya dikkat çekti. Vural, "Anayasanın ilk 4 maddesini dikkate alarak "kapalı bir anayasa, bunu açık hale dönüştürelim" demek suretiyle bu konuda bir tartışma yaratılmasını doğru bulmuyoruz. Anayasa değişikliğini de bir başkanlık talebinin yerine getirilmesinin aracı olarak değerlendirilmesini uygun görmüyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim