• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

MHP'li Türkan: Türkiye'yi Suriye'de savaşa sokmak intihardır

MHP'li Türkan: Türkiye'yi Suriye'de savaşa sokmak intihardır
MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan, Suriye ile savaş ihtimaline de değinerek, "Türkiye'yi Suriye'de savaşa sokmak intihardır." dedi.

MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan, Suriye ile savaş ihtimaline de değinerek, "Türkiye'yi Suriye'de savaşa sokmak intihardır." dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'nun 6. hafta konuğu olan MHP'li Türkkan, "Ekonomi ve Siyaset" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. AK Partili vekillerin meclise sadece oylamalar yapılırken geldiğini ve çoğu yasa tasarısından habersiz olduklarını söyledi.

Ekonomi ile siyasetin birbirine etkisini güncel olayları örnek vererek anlatan Türkkan, Türkiye'nin iyi günlerden geçmediğini ifade etti.

Türkkan, "Türkiye'nin yaptığı son genel seçim, yani 1 Kasım'dan bu yana yüz günden fazla gün geçti. Dönüp bakalım. Ne değişmiş? Terör, dış politika, huzur, istikrar, ekonomik refah? Daha fazla şehit haberi, daha çok dış politika problemi, daha fazla mülteci, daha fazla zam, daha pahalı kredi, daha yüksek enflasyon, daha fazla hukuk ihlali, daha diktatoryal bir yönetim, daha çok kaostan başka ne oldu Türkiye'de." diye sordu.

MHP eski milletvekili, şunları kaydetti: "Mesela ne oldu 2023'ün refah içindeki Türkiyesine götürecek hedefler, seçim meydanlarındaki o pembe tablo, hükümet yandaş elektrik şirketlerine kar, bizim elektrik faturalarımıza zam olan düzenlemeler dışında nasıl bir önemli yasa yaptı? Ekmeği mi daha ucuza yiyoruz, eti mi? Benzin, elektrik, doğalgaz, yol parası, kira, meyve-sebze, noter masrafı, pasaport harcı, araç vergisi, trafik sigortası mı daha ucuz 1 Kasım öncesine göre."

Öte yandan siyaseti geniş bir alanda ele almak gerektiğini ifade eden Türkkan, "Bakın ülkede ekonomiyi iyi gösteren bir kelime üretildi. "İstikrar" İstikrar varsa, rakamlar iyidir algısı yaratıldı. Üreten bir ülke vardır imajı gösterildi. Bazen ekonomide rakamlar gerçeği yansıtmaz. Oldu ki 2001'den bu yana istikrar varsa bu neyin istikrarı? Hükümet yandaş elektrik şirketlerine kar, bizim elektrik faturalarımıza zam olan düzenlemeler dışında nasıl bir önemli yasa yaptı." diyerek sözlerini tamamladı.

Ayrıca iktidar milletvekillerinin meclise sadece oylamalar sırasında geldiğini ve meclisten geçen çoğu yasa tasarılarının içeriğinden habersiz olduklarını belirten Türkkan, dış politika konusuna da değindi. Suriye'de çıkan iç savaş nedeni ile Türkiye'ye göç eden mülteci sorununa değinen Türkkan, daha önce bu konuda tampon bölge oluşturulması için öneride bulunduğunu ancak bunun öneminin hükümet tarafından yeni anlaşıldığını ifade etti.

Türkkan, neredeyse savaşın eşiğine gelinen Suriye ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Biz başından beri koalisyon içinde IŞİD'le mücadelede başarılı olmak için hava operasyonlarının yetersiz kalacağını, kara operasyonlarının olması gerektiğini söylüyoruz. Şimdi de aynı düşüncedeyiz. Yeni bir fikir değil ama kara operasyonu konusunda alınmış herhangi bir karar yok" açıklamasında değinerek, "İnşallah böyle bir şey olmaz" dedi.

MHP'li Türkan: Türkiye'yi Suriye'de savaşa sokmak intihardır

MHP'li Türkan: Türkiye'yi Suriye'de savaşa sokmak intihardır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim