• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

MHP’li Özdağ: “Genel Merkezin Müdahale Hakkı Yok”

MHP’li Özdağ: “Genel Merkezin Müdahale Hakkı Yok”
MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Genel merkezin bundan sonra kongrenin yapılıp yapılmamasıyla ilgili herhangi bir müdahalede bulunma hakkı...

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Genel merkezin bundan sonra kongrenin yapılıp yapılmamasıyla ilgili herhangi bir müdahalede bulunma hakkı yok. Genel başkanın demokrasinin temel ilkelerini ve hukuk devletinin temel ilkelerini, hukukun üstünlüğünü kabul etmesini arzu ediyorum" dedi.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından düzenlenen "6'ncı Safranbolu Kongresi" için Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"GENEL MERKEZİN MÜDAHALE HAKKI YOK"

Devlet Bahçeli'nin "Hiç kimse olağan kongre dışında bizden olağanüstü kongre kararı beklemesin" açıklamasının hatırlatılması üzerine Özdağ, "Mahkemenin almış olduğu kararla birlikte artık olağanüstü bir kurultayın düzenlenme yetkisi MHP Genel Merkezi'nden alınarak 3 arkadaşımıza verildi. Bundan sonraki süreç onlar tarafından yönetilecek. Genel merkezin bundan sonra kongrenin yapılıp yapılmamasıyla ilgili herhangi bir müdahalede bulunma hakkı yok. Genel merkezin, sayın genel başkanın demokrasinin temel ilkelerini ve hukuk devletinin temel ilkelerini, hukukun üstünlüğünü kabul etmesini arzu ediyorum. Kendisinin hep geçmişte devlet adamı kimliğinden bahsedilir ve bunun altı çizilirdi. Biliyorsunuz devlet adamı olmanın en önemli özelliği hukukun üstünlüğüne inanmak ve demokrasinin temel ilkelerini kabul etmektir. Dilerim önümüzdeki günlerde bu sert açıklamaların dozajı düşer, tansiyon düşer ve mahkemenin almış olduğu karar çerçevesinde önümüzdeki süreçte MHP önce olağanüstü kurultayını yapar, sonra da yeni genel başkanını seçer" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR KONGRE YAPACAĞIZ"

Çalışmalarını da değerlendiren Ümit Özdağ, "Çalışmalar çok verimli, teşkilattan ve üst kurul delegesi arkadaşlarla, ülkücü hareketin önde gelen isimleriyle görüşüyoruz. Programını Rize'de Türk kamuoyuyla, ülküdaşlarla paylaştık. Şimdi onu değişik zeminlerde ve değişik boyutlarda tekrar tekrar arkadaşlarla paylaşmaya devam ediyoruz. Ben ülkücülerin iktidarını, ülkücü bir iktidarı, ülkücü bir iktidar projesini anlatıyorum ve savunuyorum. İnşallah üst kurul delegelerimizden bu konuda gereken desteği alarak demokratik süreç içerisinde diğer aday arkadaşlarımızla da el birliği içerisinde dostça, kardeşçe ve demokratik hukuku gözeterek bir birimizin hukukuna saygı göstererek Türkiye'ye örnek bir kongre yapacağız" ifadesinde bulundu.

'Oyların bölünmemesi adına diğer adayların bir araya gelme ihtimali var mı" yönündeki bir soruyu ise Özdağ, şu şekilde cevapladı:

"Böyle bir şey yok. Demokrasi tek adaylı yapıları kaldırmaz. Muhakkak süreç içerisinde bazı birliktelikler olabilir ama günün konusu bu değildir. Öncelikle tüzük değişikliği yapılacak ve tüzük değişikliğinin arkasından bu sürece girilecek. Kongrenin yapılması için Mayıs'ın 8'i gibi bir karar alınmış durumda, dilerim bu arada Yargıtay'dan da olumlu cevap gelir. Ve o olumlu cevap geldikten sonra demokratik hukuk devleti sürecini herkes kabullenir ve güzel bir kongre gerçekleşir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim