• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

MHP’li Oğan’dan Adaylık Yarışı Yorumu:

MHP’li Oğan’dan Adaylık Yarışı Yorumu:
MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, İzmir'de, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nde olağanüstü kurultay için imza verdikten sonra görevlerinden alınan partili...

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, İzmir'de, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nde olağanüstü kurultay için imza verdikten sonra görevlerinden alınan partili yöneticilerle bir araya geldi. 8 Mayıs'ta kurultayı toplayacaklarını belirten Oğan, "En iddialı adayım. Bu yarışta sonuna kadar varız. Diğer adaylar birisiyle birleşirler mi diğer arkadaşların takdiridir. Milliyetçi Hareket Partisinde yarışma geleneğini yerleştirmekte de fayda var" dedi.

MHP'li Sinan Oğan, İzmir'de MHP'nin olağanüstü kurultayı toplaması için imza veren ve ardından görevden alınan ilçe başkanları ve feshedilen ilçe teşkilatlarının yöneticileri ile bir araya geldi. Yapılan işlemin hukuka aykırı olduğunu ve MHP Genel Merkezinin parti tüzüğünü çiğnediğini ifade eden Oğan, gerekli hukuki başvuruları yaparak 8 Mayıs'ta kurultayı toplayacaklarını kaydetti. Oğan, kurultay sürecinde parti içinde ilk bayrağı kaldıran ve ilk muhalefet ateşini yakan adayın kendisinin olduğunu belirterek, "En iddialı adayım. Bu yarışta sonuna kadar varız. Diğer adaylar birisiyle birleşir mi diğer arkadaşların takdiridir. Ancak her halükarda 2. ve 3. turlarda delege birleştirmeyi zaten sağlayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisinde yarışma geleneğini yerleştirmekte de fayda var. Ülkücü ülkücü ile yarışır ancak 10 aday varsa bir genel başkan çıkar, diğer adaylar da ona destek olur" diye konuştu.

"GENEL MERKEZ KURULTAY SALONLARINI DEĞİL MAHKEME SALONLARINI GÖSTERDİ"

MHP'nin kurultay sürecinin 548 imza ile resmi olarak başladığını kaydeden Oğan, şunları söyledi: "MHP'nin kurultay süreci resmi olarak başladıktan sonra Genel Merkez bize kurultay salonlarını değil mahkeme salonlarını gösterdi. 548 delegenin doğal hakkı olan kurultay isteme talebi, MHP Genel Merkezi tarafından illerimizin, ilçelerimizin kapatılmasıyla cevaplanmış, arkadaşlarımızın partiden ihraç edileceği tehdidi savrulmuştur. İzmir'de alınan feshedilen Buca ve Torbalı ilçe teşkilatlarımızı, il başkan yardımcılarımızı, kıymetli başkanlarımızı ziyaret etmek için desteğe geldik."

"YAPILAN İŞLEM TAMAMEN HUKUKSUZDUR"

MHP'nin tüzüğünde, Siyasi Partiler Kanunu ve Anayasada parti teşkilatlarının feshedilmesi denen bir mekanizmanın olmadığını dile getiren Oğan, şunları söyledi: "Yapılan işlem tamamen hukuksuzdur. Yapılacak tek yöntem, el çektirme yöntemidir. Burada ilgili madde sayılmıştır. Bu maddelerin hiçbirisi mevcut durumla alakalı madde değildir. El çektirmenin olması için kapalı oylama ile MYK'da 3'te 2 çoğunlukta karar çıkması lazım. MYK ne zaman toplantı yaptı, ne zaman kapalı oylama yaptı, el çektirilme için ne zaman karar aldı? El çektirilmesi için teşkilatın ya vatana ihanetle suçlanması ya da ilgili evrakların valiliğe teslim edilmemesi lazım."

"GENEL MERKEZ TÜZÜĞÜ ÇİĞNEDİ"

Parti teşkilatlarının feshedilmesi mekanizmasının da olmadığını dile getiren Oğan, MHP Genel Merkezini hakka ve hukuka saygılı olmaya davet etti. MHP Genel Merkezi'nin tüzüğü çiğnediğini savunan Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu arkadaşlarımızın en temel demokratik hakkı olan olağanüstü kurultayı toplama sürecinde imza vermeleri disiplin işlemini gerektiren bir suç değildir. MHP Genel Merkezi tamamen haksız durumdadır ve istifa eden arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Feshedilen illerimizin fesihleri hukuka uygun değildir."

"KURULTAYI 8 MAYIS'TA TOPLAYACAĞIZ"

Kurultay sürecini geri çevirmeye, haksız fiillerin yetmeyeceğini söyleyen Oğan, şu ifadelerini kullandı: "8 Mayıs'ta kurultayı toplayacağız ve hukuksuz işlemlerin hepsini geçersiz çıkararak delegelerimiz karar alacak ve iade-i itibarı kurumsal anlamda en kısa sürede sağlanacaktır." Bu hafta içinde yaptıkları toplantı ile yol haritası belirlediklerini ve siyasi komite kurduklarını belirten Oğan, her genel başkan adayının temsilen bir kişinin kendileriyle görüşme yaptıklarını söyledi. Pazartesi günü gerekli hukuki başvuruyu yapacaklarını ifade eden Oğan, "8 Mayıs'ta inşallah kurultayı gerçekleştireceğiz. Bu süreci sükunet, saygı ve edep çerçevesinde geçirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

ADA'YA "MEZHEP" TEPKİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye saygısızlık etmediklerini ancak kendilerine yöneltilen haksız ithamları da kınadıklarını söyleyen Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı yöneticiler tarafından ifade edilen, edep sınırlarını zorlayan ifadeleri kınıyoruz. Celal Adan'ın son yaptığı açıklamada 548 imza veren delege ve bize "mezhebi belli olmayan" ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyorum. Siyaseten mezhebi belli olmayanların, ülkücülere dil uzatmaya hakkı yok. Herkes haddini bilecek. Genel Başkana çağrıda bulunuyorum; genel başkan yardımcılarının bu tür açıklama yapmasından men etmesini bekliyoruz. Yardımcılarının fitne ve fesat sokmasına müsaade etmeyecektir. İstedikleri kadar edep sınırlarını zorlayarak sabrımızı sınamaya çalışsınlar nafiledir.Tek bir ülkücünün şeref ve haysiyetini çiğnetmeyiz. Ülkücüleri birbirlerine düşürme gayretlerini boşa çıkaracağımızdan emin olabilirsiniz."

"AVRUPA'DA BİLE 4. PARTİYİZ"

Oğan, İzmir ziyaretinin ardından Manisa'ya geçip ülkücülerle kucaklaşacağını belirterek, programları kapsamında Avrupa'nın da olduğunu, MHP'nin Avrupa'da örgütlenen ilk parti olmasına rağmen Türkiye gibi Avrupa'da da 4. parti konumuna geldiğini kaydetti.

MHP’li Oğan’dan Adaylık Yarışı Yorumu:

MHP’li Oğan’dan Adaylık Yarışı Yorumu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim