• BIST 9524.59
  • Altın 2493.026
  • Dolar 32.5178
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

MHP'li Koray Aydın: Delegede huzursuzluk olduğunu görmekteyiz

MHP'li Koray Aydın: Delegede huzursuzluk olduğunu görmekteyiz
Eski MHP Trabzon Milletvekili Aydın, "İmza toplama işi kişiselleştirildiği müddetçe, delegede huzursuzluk olduğunu da bunu tasvip etmediğini de görmekteyiz." dedi.

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, imza toplama sürecinde "kişiselleştirme gayretinin" parti delegesi üzerinde huzursuzluk oluşturduğuna dikkati çekerek, delegeyi rahatlatacak adımlarım atılması gerektiğini söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının MHP'yi seçimli bir olağanüstü kongreye götürmek olduğunu ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

MHP'ye gönül verenlerin bu yöndeki arzuları doğrultusunda tüzük kurultayı için faaliyet sürdürdüklerini dile getiren Aydın, bugüne kadar genel merkezlerinden buna ilişkin bir adım atılmadığını öne sürdü.

Tüzük değişikliği için olağanüstü kongre çağrısı yapan isimlerle birlikte imza kampanyası başlattıklarını ve ortak bir metinde anlaştıklarını belirten Aydın, söz konusu metnin altında kendisiyle birlikte, eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ve eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın avukatlarının isminin bulunduğunu ifade etti. Aydın, imzaların teslim edildiği kişinin, tek genel başkan adayı olacağı şeklinde de düşünülmemesini istedi.

"İmza toplama işi kişiselleştirildiği müddetçe..."

Aydın, olağanüstü kongre için hazırlanan imza metninde delegenin ayrım yapmadığını belirten Aydın, şöyle devam etti:

"İmza toplama işi kişiselleştirildiği müddetçe, delegede bu manada bir huzursuzluk içinde olduğunu, bunu tasvip etmediğini, geride bıraktığımız süre içerisinde görmekteyiz. Bundan sonra atılması gereken en önemli adım, delegeyi rahatlatmak. Bunun, sadece bir olağanüstü kurultaya yönelik gayret olduğunu, eğer bu gerçekleşirse daha sonraki süreçte seçim olacağını, dolayısıyla bu konuda üç adayın ortak bir adım atacağı yeni bir adıma ihtiyaç vardır. Bu yapıldığı ve sağlandığı takdirde, delege biraz daha rahatlayacak."

Tüzük kurultayı için gerekli imza toplandı

Olağanüstü kongre için yürütülen çalışmaların sürdüğünü aktaran Aydın, "Gerekli imzanın üstünde bir sayıya ulaşıldı. Ancak daha çok imza toplayarak genel merkeze bunları sunacağız. İmzaların tamamlanması konusunda ise bir tarih belirlemedik. Bu çalışmamız bir süre daha devam edecek" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim