• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

MHP'li Kaya: Cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerinden geçiyoruz

MHP'li Kaya: Cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerinden geçiyoruz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Kars'ta partililerle bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Kars'ta partililerle bir araya geldi. Kaya, 90 küsür yıllık cumhuriyet tarihini dikkate aldıklarında en zorlu günlerden geçtiklerini söyledi.

MHP Kars İl Başkanlığı'nın organize ettiği toplantıya MHP Genel Başkanı Atilla Kaya, İl Başkanı Yaver Özcan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, 25 ve 26. dönem milletvekili adayları ile partililer katıldı. Toplantıda Kars Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi'li (CHP) belediye encümen üyeleri Nurettin Kara ve Ramazan Çelik MHP'ye geçti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, bir otelde düzenlenen yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, ülke olarak millet olarak, 1923 yılında kurulan cumhuriyetin 90 küsür yıllık tarihini dikkate aldıklarında cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerinden geçtiklerine vurgu yaptı. Bugün Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ekonomik, sosyal, güvenlik ve dış politika gibi hangi temel konuyu esas alırlarsa gerçekten de ülkenin Cumhuriyet tarihinin en zorlu sınavından geçmekte olduğuna hep beraber şahit olacaklarını dikkat çeken Kaya, "Bunu hep beraber milletçe yaşıyoruz. Bir millet düşününüz ki uzun yıllardan beridir, televizyonlardan, gazetelerden, değişik mihraklardan yürütülen propagandalar neticesinde, etnik, mezhep, inanç temelinde ve hatta dünya görüşleri temelinde ayrışmış kutuplaşmış, bir birine sert bakan, bir biri ile adete düşmanlaşmış hele gelmiş bir toplumsal yapı ile bu ülke karşı karşıya bırakılmıştır." dedi.

Bu ayrışma ve kutuplaşma siyasetinin özellikle de 13 yıldan beridir bu ülkeyi idare eden siyasal iktidar tarafından zemin hazırlanması, iktidarın söylemleri ile bunun daha da kışkırtılması neticesinde daha vahim bir durumla karşı karşıya olduklarını aktaran Kaya, "Yıllardan beridir bu tür ayrışmaları dile getiren akademisyenler olmuştur. Sözde bilim adamları olmuştur. Hatta siyasi partiler olmuştur. Ama Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk bir siyasal iktidar gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti devletinini kuruluş esaslarını bir tartışma konusu haline getirmiştir." diye konuştu.

36 ETNİK GRUP DİYE DİYE İNSANLARIN ARASINA FİTNE EKİLDİ

Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından 36 etnik grup diye diye insanların arasına fitne, fesat ve kutuplaşma tohumları ekildiğini belirten Kaya, "Ve geldiğimiz duruma bakınız, aslında bir tezatta var tabi, bütün bunları yapanlar ve milletimizin başına açanlar. Maalesef oylarını son seçimde biraz daha artırmak suretiyle iktidara gelmiştir. Bunu çok iyi anlamak, çok iyi kavramak ve çok iyi değerlendirmek durumundayız." ifadelerini kullandı.

1 KASIM SONRASI TÜRKİYE'DE KAOS BİTTİ Mİ?

1 Kasım ve sonrasına değinen Kaya, şunları kaydetti: "1 Kasım öncesi AKP'yi yeniden iktidara getirin "kaos bitsin" sloganı ile diye bütün sokakları, bütün caddeleri afişlerle donattılar. Peki 1 Kasım'dan sonra Türkiye'de kaos bitti mi? Yoksa bu kaos dahada derinleşerek devam mı ediyor? Dün bizi bunlar şehit kanlarından besleniyor, işte analar ağlamasın propagandası altında siz anaların ağlamasını mı istiyorsunuz? Diye bizi suçlayanlar bugün bakıyorum Çanakkale şehitleri şiirinden bir şey okuyor, bu topraklarda bağımsız hür yaşamanın bir bedeli olduğunu, onunda şehitlik olduğunun propagandasını yapıyor. Bizi işte biraz önce söylediği gibi suçlayanlar bugün hangi durumlarla Türkiye Cumhuriyeti devletini karşı karşıya bıraktıklarını hep beraber yaşayarak görüyoruz."

MHP'li Kaya: Cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerinden geçiyoruz

MHP'li Kaya: Cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerinden geçiyoruz

MHP'li Kaya: Cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerinden geçiyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim