• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

MHP’li Karakaya, ‘kaçak geçişlere’ kesilen yüksek ceza makbuzlarını sordu

MHP’li Karakaya, ‘kaçak geçişlere’ kesilen yüksek ceza makbuzlarını sordu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, köprü ve otoyollarda "kaçak geçiş" yapan sürücülere...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, köprü ve otoyollarda "kaçak geçiş" yapan sürücülere iki yıl bekledikten sonra milyarlarca liralık "toplu ödeme" ihbarnamesi gönderilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Köprü ve otoyollarda bazen "bilmeden" bazen de "yetersiz bakiye" nedeniyle zorunlu olarak "kaçak geçiş" yapan sürücülere ödeme tebligatının yasal süre içinde yapılmadığı, 24 ay bekledikten sonra "toplu ödeme" ihbarnamesi gönderildiği, böylece araç sahiplerinin ve sürücülerin ödeyemeyeceği 20-30 bin liralık ceza makbuzu düzenlendiği ortaya çıktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, büyük yankı uyandıran uygulamayı Meclis gündemine getirdi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplandırması talebiyle yazılı önerge veren Karakaya, milyonlarca araç sahibi ve sürücünün sıkıntısının çözülmesini istedi. Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk alanındaki köprü ve otoyollardaki "kaçak geçişlere" zaten "fahiş fiyat" uygulandığına vurgu yapan Karakaya, araç sahiplerinin belini büken toplu ödeme ısrarından vazgeçilmesini istedi.

Karakaya, Bakan Yıldırım'a "Günümüzde elektronik posta, kısa mesaj gibi vatandaşı uyaracak imkânlar varken, bu imkânların kullanılmayarak cezaların zamanında bildirilmemesinin amacı "vatandaştan cezalı yüksek ücret almak" mıdır? 20 ile 30 bin lira gibi çok yüksek rakamlara ulaşan idari para cezaları ile Bakanlığınızın amacı vatandaşı zor duruma düşürmek midir? Bakanlığınızın bu tür cezaları katlayarak yükseltmesi, tebligatları geç iletmesi ve haksız bir şekilde vatandaşlarımızı mağdur etmesinin amacı nedir?" sorularını yöneltti.

AF ÇIKARILMASINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, şu sorulara cevap istedi: "Böyle adaletsiz bir uygulama ile bütçe açığını kapatmayı mı hedefliyorsunuz? Bu uygulamadan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Kaçak geçişlere en uzak mesafe çıkış ücretinin 10 katı olarak uygulanan bu idari para cezası vatandaşlarımızı mağdur etmekte ve cezaların ödenme imkânını ortadan kaldırmaktadır. Bu cezanın makul bir seviyeye indirilmesini düşünüyor musunuz? Katlayarak artırılan ve iki yıl bekletildikten sonra vatandaşa tebliğ edilen rekor cezaların affedilmesi binlerce vatandaşımızın mağduriyetini önleyecektir. Bu konuda af çıkarılmasını gündeminize alacak mısınız?"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim