• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

MHP'li Karadağ: Susturulmuş basın aynı zamanda susturulmuş millet demektir

MHP'li Karadağ: Susturulmuş basın aynı zamanda susturulmuş millet demektir
MHP Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, susturulmuş bir basının aynı zamanda susturulmuş bir millet olduğunu söyledi.

MHP Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, susturulmuş bir basının aynı zamanda susturulmuş bir millet olduğunu söyledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili yazılı açıklama yapan Karadağ, "O yüzden, basın özgürlüğünü millet özgürlüğü olarak görmekteyiz. Siyasi iktidar, milletimizi sindirmiş, korkutmuş ve milli iradeye müdahale etmiştir." dedi.

Gerçeğin peşinde koşan hakikatleri, ülke gerçeklerini haber yapan ve haykıran gazetecilerin hukuksuz yöntemlerle gözaltına alınıp cezaevlerine tıkıldığını belirten Karadağ, üzüntü verici olanı ise kendilerini gazeteci, köşe yazarı diye tanıtıp iktidarın yardakçılığını yapanların bu baskı ve zulme hiç ses çıkarmamaları olması olduğunu kaydetti.

Gerçek anlamda gazetecilik yapanların her zaman toplum tarafından baş tacı edileceğinin altını çizen Karadağ, şunları kaydetti: "Son zamanlarda basın kuruluşları siyasi faaliyetlerin, propaganda yöntemlerinin içine o kadar girdi, neredeyse asli görevlerini unutarak siyasi partiler gibi faaliyetlerde bulunmaya başladı. Bu da medyaya, dolayısıyla basına ciddi anlamda güvensizlik oluşturmaktadır. Hal böyle olunca, siyasi aktörlerin de güçleri nispetinde basının haber yapmasına, makale yazmasına ve hatta günlük atacakları manşetlere kadar baskı yaptıkları da görülmektedir. Halkın gözü, kulağı, sesi olan basın yayın kuruluşları artık siyasi gücün, emperyalist sömürgenin, gayrı milli misyonerlerin istek ve beklentilerini karşılama yarışına girmiş birer tetikçi,kiralık katil ve spekülatör kuruluşları haline gelmiştir. Her olayı patronlarının istediği kadar gören ya da görmeyen, baronların çizdiği sınırların dışına çıkmayan basın yayın kuruluşları artık küresel güçlerin birer temsilcisi pozisyonuna girmişlerdir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim