• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

MHP'li eski başkandan Akşener'e destek

MHP'li eski başkandan Akşener'e destek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum eski İl Başkanı Zekai Kaya, partisinin olağanüstü genel kurulunda genel başkan adayı Meral Akşener'i destekleyeceğini...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum eski İl Başkanı Zekai Kaya, partisinin olağanüstü genel kurulunda genel başkan adayı Meral Akşener'i destekleyeceğini açıkladı.

Zekai Kaya, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Ömrümü içinde geçirdiğim Ülkücü Hareket'in Dadaşlar diyarı Erzurum'da önce Ocak Başkanlığı daha sonra iki dönem Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevlerini yapma onuru yaşamış birisi olarak karşınızdayım. Hareketimizin 1 Kasım seçimleri ile içine düştüğü bunalımlı dönem, bütün Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'daki ülkücüleri de derin bir endişeye sevk etmiştir. Bizler 46 yılık maziye sahip, en çetin günleri omuz omuza aşmış, bir dilim ekmeği bölüşmüş, kardeşlerini kucağında şehit vermiş, aynı zamanda bu süre içerisinde ülkemizi içinde bulunduğu sıkıntılardan çıkaracak, çağlar üzerinden sıçratarak geleceğin büyük Türkiye'sini kuracak kadroları yetiştirmiş bir hareketin mensupları olarak sorumluluk sahibiyiz. Bize şehitlerimizin, gazilerimizin, mazimizin, çocuklarımızın, umutlarımızın, ülkemizin, Türklüğün ve İslam dünyasının yüklediği sorumluk Milliyetçi Hareket Partisi'nin tek başına iktidarıyken, hareketimizin üzerinde dolaşan kara bulutlar, umutsuzluk ve karamsarlık hepimizi ellerimizi başımızın arasına alıp düşünmeye sevk etmiştir. Mazimi bilenler hak verecektir ki yıllardır gerek Ocak Başkanı, gerekse Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak Genel Başkanımız başta olmak üzere Genel Merkezimize layık bir görev anlayışı içerisinde olma gayreti sarf ettim. Ancak bugün geldiğimiz nokta benim kişisel sevgi, saygı ve bağlılıklarımı aşmış, Başbuğumuz başta olmak üzere harekete karşı görevimi yapma mecburiyetini doğurmuştur. İşte bu sorumluluk ve görev anlayışım gereği; geleceğe umutla bakabilmek, hareketimizi bir bütün olarak, birbirimizi kırmadan dökmeden büyük hedeflere yürüyebilmek için, aciliyetle bir olağanüstü kurultay toplanması gerektiği konusundaki düşüncemi, konuya ilişkin olarak yine sorumluluğumun gereğini yerine getirerek kurultayımızın toplanabilmesi için milletimizin teveccühüne mazhar olduğunu gözlemlediğim, ülküdaşlarımla yaptığım istişarelerde ismi öne çıkan, bizleri bu badireden çıkaracağına yürekten inandığım Sayın Meral Akşener Hanımefendi'ye imzalı beyanımı takdim ettiğimi, kamuoyuna saygılarımla arz ederim."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim