• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

MHP’li Çetinkaya’dan demir fiyatlarındaki artışa tepki

MHP’li Çetinkaya’dan demir fiyatlarındaki artışa tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, demir çelik üretiminin lokomotif ülkesi olan Türkiye'de, Başkent Ankara'da demir fiyatlarının...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, demir çelik üretiminin lokomotif ülkesi olan Türkiye'de, Başkent Ankara'da demir fiyatlarının karaborsaya düşmesinin manidar olduğunu ifade etti. Çetinkaya, "Ülkeyi yönetenler adeta ekonomiyi unuttu. Piyasaların disiplinsizliği de en çok inşaat sektörüne darbe indirdi. Yetkililer şunu asla hatırlarından çıkarmasınlar. İnşaat sektörü ihmal edilirse Ankara ekonomisi büyük yara alır" dedi.

İnşaat demiri fiyatlarındaki yüksek artışın sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"İnşaat mevsimi olmasına rağmen demir fiyatlarındaki önlenemez yükseliş inşaatların durmasına yol açabilir. Çok ilginçtir ki; fiyatlardaki anormal artışı yetkililer de izah edemiyor. Demir çelik üreticilerinin keyfi uygulaması var mıdır? Ya da hammadde kaynaklı bir artış mıdır; veya spekülatif bir artış mı yaşanıyor kimse bilmiyor. Oysa ülke ekonomisinin can damarı ve lokomotifi inşaat sektörüdür. Demirdeki kriz, çok sayıdaki inşaat sektörüne bağlı kolları da zor durumda bırakabilir."

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya açıklamasının devamında, "2017'nin inşaat sektörü için çok olumlu görülmemesine rağmen yakın zamandaki bir darbe girişimi, döviz kurlarındaki ani iniş ve çıkışlar, son 2 yılda üç seçim yaşamamız belirsizliği artırdı. Özellikle 16 Nisan referandumundan sonra ekonomide iyileşme umut edilirken demir fiyatlarındaki yükseliş durdurulamaz ise bütün bu ümitleri yok edecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı

Son 4-5 ayda kilosu 1.600 TL olan demirin 2.200 TL'yi geçmesinin mutlaka bir açıklaması olmalıdır diyen Çetinkaya şunları dile getirdi:

"İnşaat demirindeki artışı suni gören ekonomi yönetiminin başında bulunan Sayın Bakanın bunun kalıcı hale geldiğini itiraf etmesi konunun ciddiyetini artırmaktadır. Unutulmasın ki; Ankara'da inşaat sektörü yanlış yönetimler ve uygulamalar yüzünden zaten diken üzerinde. İmar rantı, çarpık şehirleşme ve yanlış kentsel dönüşümler sektörü derinden yaralamaktadır. Son 3 yılda yaşanan terör olaylarındaki artış ve olumsuzluklar en başta başkent olması sebebiyle Ankara'yı daha çok etkilemektedir. Bunun neticesinde de zaten durgun olan inşaat piyasası, şimdi Ankaralı müteahhitleri daha da zor duruma soktu. Şu gerçeği yetkililerin unutmaması gerekiyor. Ankara'da inşaat durursa Siteler'de, Atisan'da, Ostim'de, İvedik Organize Sanayi'nde ve inşaat sektörüne bağlı binlerce esnafımız etkilenir. Bu durum da Ankara ve Türkiye ekonomisi için kabus olur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim