• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

MHP’den teşkilatlanma çalışması

MHP’den teşkilatlanma çalışması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malazgirt İlçe Başkanı Yıldırım Tutar, Kürt ve Türk'ün kesinlikle kardeş olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malazgirt İlçe Başkanı Yıldırım Tutar, Kürt ve Türk'ün kesinlikle kardeş olduğunu söyledi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Yıldırım Tutar, kendilerini Alparslan'ın torunları olarak gördüklerini belirterek, "Ben MHP Gençlik Kolları Başkanıyken rahmetli Başbuğumuz Sayın Alparslan Türkeş, bana Ankara'da aynen şu cümleleri kullanmıştı, "Kürtlerin kızlarını Türk'e verin, Türklerin kızlarını da Kürt'e verin. Çünkü et tırnaktan ayrılmadığı gibi, Kürtlerle Türklerde bir birinden ayrılmazlar. MHP Kürtsüz olmaz, Kürt MHP'siz olamaz" demişti. Biz de rahmetli Başbuğumuzun dediği gibi diyoruz ki Kürt ve Türk kesinlikle kardeştir. Bu birlik ve beraberliğimiz, bin yıllık kardeşliğimizin teminatıdır. Yeni Belediye İş Merkezindeki yeni yerimizde artık halkımıza hizmet vereceğiz. Tarihi ve şirin ilçemize sahip olmanın vakti geldi ve çoktan geçiyor. Atalarımızdan bize miras kalan tarihi ilçemize sahip çıkmanın tam vaktidir" dedi.

Üye kayıtlarının başladığını ifade eden Başkan Tutar, "Türk ve Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Artık birlik olmanın vakti gelmiştir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Malazgirt için şu cümlesini kullanmıştır, "Malazgirt ruhunu Türkiye'nin iyi koruması gerekmektedir. Malazgirt ruhu, bugün çağın gelişmelerini yakalayan, kalkınmasını, demokratikleşmesini tamamlamış büyük Türkiye'yi ifade etmektedir" demişti. Genel başkanızın da dediği gibi Malazgirt ruhunu iyi anlamak lazım. Bizler bu Malazgirt ruhuna sahip olmak için buradayız. Kimseyle alıp veremediğimiz bir konumuz yoktur ve olmayacaktır. İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz, gelin hep birlikte şanlı tarihimize sahip çıkalım diyoruz. İlçemizin makûs tarihini hep birlikte el ele değiştirelim. İlçemiz tarihi kentler sınıfında olan bir ilçedir. Artık birlik olmanın zamanı gelmiş ve çoktan geçmiştir. Daha fazla ilçemizden göç yaşanmadan, daha fazla esnafımız dükkânlarını kapatmadan ilçemize sahip çıkalım. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim