• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

MHP'den öz eleştiri geldi

MHP'den öz eleştiri geldi
7 Haziran’da MHP’den Samsun milletvekili olan ancak 1 Kasım’da yapılan seçimle vekilliğe veda eden Hüseyin Edis, vatandaşa 'MHP her şeye hayır diyor' algısını iyi anlatamadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz seçimde yaklaşık bin oy fark ile Meclis'e giren Edis, erken genel seçimde ise büyük fark ile Meclise giremedi. Seçim sonuçlarını değerlendiren Edis, "7 Haziran sonucunda ortaya çıkan tabloda koalisyon dışında bir sonuç çıkmadı. Tekrar yapılan seçimde ise yaşanan süreci MHP halka iyi anlatamadı. Dolayısıyla seçmen ikna olmadığı için, ‘MHP her şeye hayır diyor iktidar olmak istemiyor’ algısı tabanda yaygındı. Bunu iyi anlatamayınca sandıklara da farklı yansıdı. Türkiye genelinde de iktidar partisinin algı operasyonu sonucu MHP bekleneni alamadı” diye konuştu.

AK Parti’ye ağırlıklı olarak MHP’den kayış olduğunu kaydeden Edis, “Bunun sebebi MHP üzerinde oynanan algı operasyonuydu. Sürekli MHP’nin ‘hayır’ı konuşuldu. AK Parti’nin ‘hayır’ı konuşulmadı. Vatandaşta bu algı operasyonunun içinde kaldı. Siyaset kendinizi anlatma sanatıdır. Bundan sonra Genel Merkezde dahil tüm teşkilatlar şapkayı önüne koyarak nerede hata yaptığımızı düşünmemiz lazım. Bizim insanımız doğruyu anlattığınızda yanlışa oy vermez. Nasıl anlatıyorsanız öyle oy verir. Demek ki eksiklik bizde. Bu eksikliğimizi düşüneceğiz ve bundan sonraki süreçte buna göre bir şekillenecek her şey” dedi.

Önümüzdeki hafta teşkilatlarla toplantı yapılacağını belirten MHP Samsun Milletvekili Edis, “İl ve ilçe teşkilatlarında kimlerin çalışıp kimlerin çalışmadığını ben biliyorum. Bizim eksikliğimizin ve teşkilatın eksikliğinin ne olduğunu önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantıda konuşacağız. Herkes eteğindeki taşları ortaya dökecek. Bu toplantıdan sonra bir tablo ortaya koyacağız ve MHP bundan bir ders çıkaracak. 7 Haziran seçimlerinde aday olduğumuzda seçilsek de seçilmesek de Samsun siyasetinde var olduğumuzu söyledik. Bundan sonra da Samsun siyasetinde daha fazla zaman ayıracağız. Önümüzde yerel seçim var şimdi ona kilitleneceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim