• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

MHP'den 'Olağanüstü Kurultay' açıklaması

MHP'den 'Olağanüstü Kurultay' açıklaması
MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, "MHP'nin en alt kademesinden en üst kademesine kadar herkes kıymetli delegasyonun seçimiyle göreve gelmiştir. Olağanüstü kurultay talep etmek, olağanüstü bir haksızlık olacaktır" dedi.

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geride kalan 1 Kasım genel seçimlerinde ülkücü camianın azim ve gayretinin istenilen şekilde sandığa yansımadığını hatırlatan Çetinkaya, "MHP yüzde 100 oy alsa da bu sonuç bizim 'Kızıl Elma' hedefimizin yanında selde kum tanesi gibi kalacak ve Türk milliyetçileri akıl melekesini yitirecek derecede bahtiyar olmayacaklardı. Sandıktan çıkan sonuç yüzde 1 olsa da bu dava ayaklar altında asla bedbaht olmayacaktı. Bu referansla genel seçimleri değerlendirdiğimizde sandıktan çıkan sonuç her ne kadar Ülkücü Hareket’in mağlubiyeti üzerine plan yapanların iştahını kabartsa da bizim içimizdeki ışık hiçbir zaman sönmeyecektir" ifadelerini kullandı.

12 Eylül darbesinden sonra idam edilen ilk ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun "Mustafalar ölür, Allah davası ölmez" sözünü anımsatan Çetinkaya, "Binlerce Mustafa'yı, Önkuzu'yu, Süleyman'ı, Erol'u bu uğurda kurban vermiş ama ölmemiş, aksine yaşamış ve yaşatmış olan Ülkücü Hareketi, şimdi ölecek, dağılacak, yok olacak diye bekleyenler bilsinler ki, 1 Kasım Ülkücü Hareket için ne bir milattır, ne de bir miattır. Ülkücü Hareket, zindanda da olsa, makamda da olsa her şartta kıyamete dek yaşayacak, var olacaktır" dedi.

"MHP'NİN OLAĞAN GENEL KURULU 18 MART 2018'DE YAPILACAK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olağan genel kurul tarihini ilan ettiğini belirten Çetinkaya, "Bu karar üzerine tekrar tartışma zemini oluşturmak ziyadesiyle yersiz bir davranıştır. MHP'nin olağan genel kurulu 18 Mart 2018'de yapılacaktır. Bu tarih, Türk milletinin yeniden dirilişinin, Çanakkale destanının yazıldığı günün bir asırlık destanının yıl dönümünün kutlanacağı gündür. 18 Mart 2018 tarihine kadar Milliyetçi Hareket'in tüm kadroları bir önceki genel kurulda üstlendikleri görevleri yapmakla mükelleftirler. Bugün MHP'nin en alt kademesinden en üst kademesine kadar herkes kıymetli delegasyonun seçimiyle göreve gelmiştir. Bu delegasyonun iradesini hiçe sayarak olağanüstü kurultaylar talep etmek, olağanüstü bir haksızlık olacaktır. Unutmamalı ki, MHP ihtirasların gölgesinde kin büyütenlerin değil, önce milletim ve ülkem diyen, siyasetinde istismara ve inkara yer vermeyen gönül erlerinin partisidir. Kimse aklından çıkarmamalıdır ki Ülkücü Hareket nefes alanımız, Milliyetçi Hareket sınır taşımızdır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKMEN BEYİMİZ BAHÇELİ BEY'İN SONUNA KADAR EMRİNDEYİZ"

MHP'yi "Türk milletinin eseri" olarak nitelendiren Çetinkaya, şunları kaydetti:
"Hal böyle iken bugün de bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki bizler sadece ömrünü değil, hep Ülkücü Hareket’in hizmet dairesi içerisinde nefes alıp nefes verdiğini bildiğimiz, davamızın bütün hafızasını taşıyan, kendi menfaatlerini birincil öncelik yapıp, kutsal değerlerimizin önüne koyanlara karşın vatanımızın varlığı, devletimizin bekası, dilimizin adı, bayrağımızın namusu diyerek bu haberlerden bihaber çoğunluğun karşısında ilkelerimizi sımsıkı sahiplenmiş ve MHP'yi bu değerlerin tek tarafı yapmış, Türkmen beyimiz, büyüğümüz, liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in sonuna kadar emrinde yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduk, duymaya da devam edeceğiz." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim