• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

MHP'den Köşk için 3 isim

MHP'den Köşk için 3 isim
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ak Parti tabanından da oy alacak bir isim için arayışlarını sürdürdüğü bildirildi.

İktidar ve muhalefet partileri Cumhurbaşkanlığı adaylarını belirleme konusunda çalışmalarına hız verirken, MHP’de TBMM dışından aday gösterme eğilimi ağırlık kazandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aklında, Meclis dışından, Ak Parti tabanına da hitap edecek bir isim olduğu öğrenilirken, parti kulislerinde, “İlhan Kesici, Taha Akyol ve Abdullatif Şener”in isimleri konuşuluyor. Bahçeli’nin diğer partilere, “alternatif isimlerle” gitmeye hazırlandığı bildirilirken, bir MHP yöneticisi, “Adayımız yüzde 90 dışarıdan, sivil bir isim” değerlendirmesi yaptı.

Çatı aday 2. tur için

MHP yönetimi “çatı aday” formülünün yanlış anlaşılmaması, her partinin kendi adayı ile ilk tura girmesi, ikinci tura kalınacağı dikkate alınarak isim belirlenmesinin önemine dikkat çekiyor.

Bahçeli, parti yönetiminin dışında, sivil toplum örgütleri ile yaptığı özel görüşmelerde nabız tutuyor. Cumhurbaşkanı adayını tarif ederken, “politize olmamış” kriteri getiren Bahçeli’nin aklında, Meclis dışından, Ak Parti tabanına hitap edecek bir isim olduğu öğrenildi. MHP yönetimi, Ak Parti seçmeninden oy alabilecek bir isme odaklandı. MHP’li adayın, geçmişte milliyetçi, muhafazakâr olan, ancak aynı zamanda demokrat ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak siyaset yapmış, bugünlerde ise sivil toplum faaliyetleriyle öne çıkan isim olduğu ifade ediliyor.

Birileri ürküyor, kaçıyor, korkuyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, twitter’dan dün attığı mesajlarda “Geleceğimiz için ortak çatı, dirliğimiz için ortak akıl, birlik için ortak irade olsun diyoruz, ancak birileri ürküyor, kaçıyor, korkuyor. Nefsine yenilmiş, hırslarına boyun eğmiş, ideolojik önyargılarının esiri olmuş kim varsa belirsizlikten istifadenin peşine düşüyor. Yazıktır ülkemize, haksızlıktır milletimize, darbedir geleceğimize” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim