• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

MHP'den Ermeni açılımı

MHP'den Ermeni açılımı
MHP Bakırköy'de iki Ermeni'yi belediye meclis üyesi adayı göstermesi duyanları şaşırttı.

AGOS'un bu haftaki sayısında yer alan habere göre; MHP Bakırköy belediye meclisi adayları arasında yer alan 67 yaşındaki Nerses Yeramyan'ın babası Ermeni, annesi ise bir Rum.

'TÜRKİYE HAKKINDA OLUMLU KONUŞUYORUM'

Marmara Üniversitesi'nde diş hekimliği okuduğunu, bir süre üniversite hocalığı yapıp ticaretle uğraştığını söyleyen Yeramyan, şu an diş hekimliği yapıyor. İlk eşinin bir hakim kızı, ikinci eşinin bir albay kızı olduğunu dile getiren Yeramyan, "Ermenice okuyamam ama çok iyi konuşurum. Annem Rum'du, o yüzden Yunancayı da çok iyi bilirim. Ermenistan'a hiç gitmedim, fırsatım olmadı. Yunanistan'a gittiğimde ise Türkiye hakkında olumlu konuşurum" diyor.

'İNANÇLI BİR İNSANIM, HER PAZAR KİLİSYE GİDERİM'

Yeremyan,  "İnançlı bir insanım, her Pazar kiliseye gider, duamı ederim. Türkiye'de yaşıyoruz ülkemizi sevmemiz lazım, dinimiz ayrı memleketimiz aynı" görüşünde. Hiç tepki gösteren olmadı. Gençken milliyetçiydim. Talebe olaylarında, Kıbrıs olaylarında, her hafta Beyazıt'tan Taksime kadar 2-3 bin kişi yürüdük. 30 yıllık arkadaşım ve belediye başkan adayımız Mustafa Turan, politikaya atılınca beni de yanında istedi. Ben MHP'den hiçbir kötülük görmedim, zamanında bazı kötü şeyler, savaşlar olmuş ama biz bugüne ve daha ileriye bakacağız. Millet aya gidiyor, biz hâlâ dinle, ırkla uğraşıyoruz. Bu memlekette yaşıyorsak bu memleketi sevmemiz lazım, biz Atatürk 'ün evlatlarıyız. Bizi bugünlere getiren Atatürk'tür, Atatürk olmasa biz buralarda olmazdık, nerede olurduk onu da bilemem. MHP'yi cemaatime daha yakın olarak gördüm. Ben 1915'te yaşananları tarihçilere bırakıyorum, onlar karar versin. Bu bizim işimiz değil, karar vermeye yetkimiz yok. Biz bugüne ve ileriye bakıyoruz. Tarihçiler 1915'i bildikleri ya da bilmedikleri gibi halletsinler. Ben bir yorumda bulunmak istemiyorum." ifadelerini kullandı.

'MERAL AKŞENER BANA KIZIM DİYOR'

MHP'nin diğer adayı Elmas Giragos ise Amasya doğumlu ama Bakırköy'de büyümüş. Giragos ise; "Kiliseye giderim, Allah'ımı bilirim. Ben Ermeniyim asla özümü saklamam. Türk vatandaşıyım ama ırkım Ermeni. Vatanımı bayrağımı seviyorum ve Türkiye'de yaşamaktan, Atatürk'ün çocuğu olmaktan gurur duyuyorum. Bakırköy'de sevildiğime inanıyorum. Arkadaşlarım politikaya girmem için çok ısrar etti, ben de tamam dedim. Meral (Akşener) Hanım, çok dürüst ve net bir insan olduğu için seviyorum kendisini. Meclis'i nasıl yönettiğini görüyorsunuz. Meral Hanım bayramlarımızda kiliselerimizi ziyaret eder, oturur sohbet ederiz, seviyorum onu. Bana 'kızım' diye hitap etti son buluşmamızda. Ben MHP'nin kötü bir parti olarak algılanmasını istemiyorum. MHP, vatanını seven, farklılıklara saygı gösteren bir parti. Dışarıdan gözüktüğü gibi değil. MHP ırkçı değil, Türk kültürünün milliyetçisi bir parti. Vatanına sahip çıkan, tek bayrak altında toplanmak isteyen herkesin partisi." dedi.


TERÖRİST BAŞI ÖCALAN'A ERMENİ DÖLÜ YORUMU

Akşener'in, PKK lideri Abdullah Öcalan için "Ermeni dölü" sözü hatırlatılınca Giragos, "Terörden kaynaklı böyle demiş olabilir, kendisi eski içişleri bakanı aynı zamanda. Kardeşi şehit olduğu için duygusallıktan dolayı böyle demiş olabilir. Kadınlar daha hassas oluyorlar" diyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim