• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

MHP’den Bayırbucak Türkmenlerine yardım kermesi

MHP’den Bayırbucak Türkmenlerine yardım kermesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyeleri, Bayırbucak Türkmenleri yararına kermes düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyeleri, Bayırbucak Türkmenleri yararına kermes düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermesten elde edilecek gelir ve yardımlar partililer tarafından Türkmenlere götürülecek.

MHP İstanbul 3. Bölgede bulunan parti teşkilatları, geliri Bayırbucak Türkmenlerine iletilmek üzere kermes düzenledi. Küçükçekmece belediye parkında 2 hafta boyunca açık olacak ve Türkiye'nin birçok yöresine ait çadırların bulunduğu kermes bugün açıldı. Kermese MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri Ahmet Savaş Çolak, Mehmet Müftüoğlu ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Kermes hakkında bilgi veren MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, "Buradan elde edilecek gelirle Bayırbucak Türkmenlerine bir fayda sağlamak istiyoruz. Bu kermes, daha önceki dönemlerde de yapılan insani ve İslami yardımların bir devamıdır. Allah izin verdiği müddetçe bu yardımlarımız devam edecektir." dedi.

Kermesin açılışına katılan MHP MYK üyesi Ahmet Savaş Çolak da, Türk milliyetçilerinin Türkmenlerin elinden tutmak ve yaralarını sarmak için bir mücadele verdiğini söyledi. Çolak, şöyle konuştu: "Gerek yardımlarla gerekse dualarımızla onların yanındayız. Bu kermes elbette biliyoruz çölde bir kum tanesidir ama bir nebze olsun yardımımız olursa ne mutlu bizlere. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, "Ankara ve İstanbul bizim için ne ise Kerkük, Halep odur." demişti. Bundan dolayı bizim meselemiz nedir diye merak edenlere, bize nerelisiniz diye sormayın, nerede Türkmen varsa biz oralıyız diyoruz. Soydaşlarımızın Rus çizmeleri altında, Esat'ın bombaları altında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz."

Kermeste çadır açan işyeri çalışanları, "Burada yapılan yardımlar Türkmen kardeşlerimize gidecek. Onlara yardımcı olmak için buradayız." diye konuştu. Alışveriş yapan vatandaşlarda Türkmenler için yapılan kermesten mutlu olduklarını ifade etti.

MHP’den Bayırbucak Türkmenlerine yardım kermesi

MHP’den Bayırbucak Türkmenlerine yardım kermesi

MHP’den Bayırbucak Türkmenlerine yardım kermesi

MHP’den Bayırbucak Türkmenlerine yardım kermesi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim