• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

MHP'de muhaliflerin hedefi 700 imza

MHP'de muhaliflerin hedefi 700 imza
Eski MHP Iğdır Milletvekili Oğan, "Eğer 3 aday bir araya gelir ve 'imzaları kişisel değil ortak topluyoruz' açıklaması yaparsa bir haftada 700'e yaklaşan bir imza sayısına ulaşırız" dedi.

MHP'de olağanüstü kurultay için gerekli imzayı toplayan muhalifler, imza sayısını 700'e çıkarmaya çalışıyor.

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimin ardından genel merkezin kurultay yaparak güven tazelemesi gerekirken bunu yapmadığını, genel başkan seçimlerinin olağanüstü kurultayda yapılamaması dolayısıyla tüzük değişikliği kurultayı gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Önceliklerinin kurultayın toplanması olduğunu ve gerekli delege imzasını topladıklarını vurgulayan Oğan, "Tüzüğümüze göre bin 250 civarında olan delege sayımızın 5'te birinin noter tasdikli yazılı talepnamesi ile kurultayımız toplanır. Bunun için bütün adaylar ortak bir metin üzerinde anlaştı ve imza toplamaya başladı. İmzalar toplandıktan sonra genel merkeze sunulacak, bunun ardından kurultaya götürmesi beklenir" dedi.

Aynı çağrı metnine imza attıkları Koray Aydın ve Meral Akşener ile süreci istişarelerle götürdüklerini ifade eden Oğan, "Eğer bugün 3 aday bir araya gelir, görüntü verir ve 'imzaları kişisel değil ortak topluyoruz' diye bir açıklama yaparsa bir hafta içerisinde 700'e yaklaşan bir imza sayısına ulaşırız" diye konuştu.

Genel merkezin 45 günlük süre zarfında imzaları incelerek kurultay tarihini belirlemesi gerektiğini vurgulayan Oğan, şöyle konuştu:

"Belirlenmediği takdirde mahkeme yolu, kayyum ataması vesaire süreçler var. Türkiye'de adaletin tecellisi için mahkemeye gideriz. Mahkemenin vereceği karara da saygılı oluruz. Dolayısıyla ben genel merkezimizin işi yokuşa sürmeyeceği kanaatindeyim ama işi yokuşa sürdüğü takdirde her adaletsizliğin karşısında yapılacak adım, atılacak adım olduğu gibi bizim de atacağımız adım; Türk mahkemelerinin kapısını çalmaktır. Türk mahkemelerinin vereceği karar da herkes için katidir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim