• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

'MHP üzerinde hesap yapanlara izin vermeyeceğim'

'MHP üzerinde hesap yapanlara izin vermeyeceğim'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bu can bu tende olduğu müddetçe Türk düşmanlarına ve MHP üzerinde hesap yapan çevrelere asla ama asla izin vermeyecek, imkan tanımayacağım" dedi.

MHP Grup Toplantısında partililere seslenen Bahçeli, siyasetin millete hizmet ve hürmetin ana vasıtalarından biri olduğunu belirtti. İstismardan beslenen, inkar ve iftiradan nemalanan siyasi üslubun geleceğin inşasına katkı vermesinin mümkün olmadığını dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu: 

"Türkiye uzun süredir, siyasetteki değer aşınmasını, eksen kaymasını bütün yönleriyle yaşamaktadır. İşin özünde muhatabı olduğumuz sorunların bir nedeni budur. Türk siyaseti kısır bir döngü içinde yalpalarken vizyonsuz bir kulvarda bocalamaktadır. Kasten tetiklenen ve tırmandırılan çatışma alanlarının siyasi bir dille yoğunlaştırılması, özgül ağırlığı olmayan yöntemle derinleştirilmesi milli birliğimizde hasar bırakmaktadır."

"Siyaset kirlenmişliği savunmak değildir" diyen Bahçeli, "Siyaset, karanlığa ümit bağlayıp kavgayı baş tacı yapmak hiç değildir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin milli ve manevi dinamiklerle temellenmiş etkili ve yerli siyasi çıkış ve toparlanmaya, ileri düzeyde ihtiyacı olduğunun su götürmez bir gerçek olduğunu anlatan Bahçeli, şunları söyledi: "Bunun için tüm siyasi aktör ve kurumlar kendilerini gözden geçirecek, öz güven ve cesareti sergileyebilmelidir. Milletin gündemi ile tutarlı olmayan, hayatın bizatihi gerçekleriyle bağdaşmayan bir siyasetle mesafe alma, iş ve hizmet üretmek beyhude bir çabadır. Bize göre, Türkiye'de siyaset anlayışları temelden gözden geçirilmeli ve değişmelidir. Gerginlikten geçinen, hukukla sorun yaşayan, ortak değerlerle ihtilaflı olan siyaset anlayışları artık çıkmaz sokaktır."

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Bahçeli, hükümete başkanlık sistemi tartışmaları üzerinden yüklenerek, "Türkiye'de ortak akıl işletilememektedir. Bu yüzden iç ve dış politikada yaşanmadık rezillik kalmamışken hâlâ inatla sistem değişikliğine kafa yormak, yeni yeni ünvanların hayalini kurmak çok yanlış, çok marazidir. Demem odur ki, ülkemiz bu kadar ağır sorunlarla boğuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sevdası, fırsatçılık ve ganimet avcılığıdır. Türkiye sıcak savaş sınırlarında gezinirken Erdoğan'ın makam tutkusu hakikaten samimiyetsizlik ve sorumsuzluk örneğidir" diye konuştu.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde "Cumhurbaşkanı ile Başbakanın siyasal sistem içindeki yetki ve görev paylaşımının yeni bir düzenlemeyi zorunlu kıldığının" ifade edildiğini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:

"Yine bu çerçevede mevcut sistemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın farklı siyasi geleneklerden gelmeleri durumunda kriz üretme potansiyeli taşıdığı öne sürülmektedir. AKP seçim beyannamesinde, muhtemel yönetim sorunlarının başkanlık sistemi ile aşılacağı yazılmaktadır. Bu elbette AKP'nin kendi görüşü kendi sanal gündemidir. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yetki ve görev sahaları anayasanın amir hükümlerinde belirtilmiş, bu konuda flu, kafa karıştıran bir husus bırakılmamıştır. Erdoğan ve Davutoğlu anayasayı açıp okudukları takdirde her şeyi bütün açıklığıyla görüp öğrenebileceklerdir."

Türkiye'nin yeni bir sisteme değil düzgün, kapsayıcı, adil, dürüst, namuslu ve milli yönetime ihtiyacı olduğunu anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu kimse inkar edemeyecektir. Gördüğümüz kadarıyla Erdoğan'ın başkanlık talebi tedavisi olmayacak kadar kronikleşmiştir. Yani Erdoğan'ın başkan olursa Cumhuriyetin kuruluş, ilke ve esasları tek tek yıkılırsa her şey güllük gülistanlık olacak, birden bire Türkiye uçuşa geçecektir. Buna da 'yeni Türkiye' denecektir. Propagandası yapılan budur. Alttan alta işlenen, servis edilen, medya ve devlet gücüyle kabullendirilmek istenen sistemin eskidiği, çözüm üretmediği, tıkandığı söylemleridir. Elbette bu iddia ve dolaşımdaki bahanelerin tutar ve kayda değer hiçbir yanı yoktur. Mesele Türkiye'yi değil Erdoğan'ın ikbal ve geleceğini güvenceye almaktır. Mesele sistemin reforma tabi tutulması değil Erdoğan'ın kişisel gayesinin tatmin ve doyurulmasıdır."

Başbakan Davutoğlu'nun zor durumda olduğunu anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Görev alanı daralmakta zaman zaman sistem yüklü, farklı yerlere çekilebilecek dolambaçlı sözlerle itirazını dillendirmeyi denemektedir. Fakat Erdoğan'ın baskı ve dayatması karşısında Davutoğlu'nun dirayet ve direnç göstermesi şu güne kadar pek mümkün olamamış, sonuç da doğurmamıştır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim