• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

MHP, Sivas'ta yeni ismi belirledi

MHP, Sivas'ta yeni ismi belirledi
Kurultay istedikleri için görevden alınan MHP Sivas il teşkilatına atama yapıldı.

Kurultay istedikleri için görevden alınan MHP Sivas il teşkilatına atama yapıldı. Partinin yeni il başkanı Turhan Eyinç oldu. Devlet Bahçeli ile görüşen Eyinç, genel merkez ne derse onu yapacaklarını söyledi. Eski başkan Ragıp Özkan ise kurultay toplanması için çalışmalarının süreceğini ifade etti.

MHP'de kurultay isteyen il teşkilatları arasında olduğu için görevden alınan Sivas il teşkilatına yeni yönetim atandı. Yeni il başkanı Turhan Eyinç, "Genel merkezin dışında gelişen kurultay çalışmalarını tasvip etmiyoruz." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in imzasıyla yeni atanan İl Başkanı Turhan Eyinç, 17 kişilik yönetim listesini de oluşturdu. Eyinç, görevi devralmak üzere Ankara'ya gitti.

Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşen Turhan Eyinç, kendini tercih ettiği için teşekkür ettiğini belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi içinde il ve ilçe delegesi olarak yıllardır yer alıyorum. Genel merkezin atamasıyla gelmiş olduğumuz bu görevde çizgimiz genel merkez, liderimiz ise Dr. Devlet Bahçeli'dir, bunun altını özellikle çiziyorum. Hizmetimiz buradaki bütün ayrışmayı, ötekileştirmeleri engellemek amacıyla partiye hizmeti geçmiş bütün insanları tekrar kucaklamak için geliyoruz. Onun için de aday olduk ve bu görev de bize teslim edildi." diye konuştu.

"KURULTAY ÇALIŞMALARINI TASVİP ETMİYORUZ"

Kurultay toplanması istekleri ve genel başkan adaylarının çıkmasını da değerlendiren çiçeği yeni İl Başkanı Turhan Eyinç, şunları söyledi: "Genel merkezin kurultay için almış olduğu bir karar olmadığı için adayların ortaya çıkmış olması genel merkezin ve bizlerin dışında gelişen bir olay, o hareketleri de bizim tasvip etmemiz mümkün değildir. Ne zaman genel merkez kongre kararı alır, kurultay toplanırsa o günden sonra seçilen bütün genel başkanlara biz eşit mesafede oluruz. Ama bugün kongre yok, kurultay kararı yok, yapılanları tasvip etmiyorum."

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Görevden geçen hafta alınan il başkanı Ragıp Özkan ise yeni il başkanına görevinde başarılar diledi. Resmi açıklamanın yeni yapılmasını değerlendiren Özkan, "Bizim görevimize son verilmesiyle birlikte genel merkez, yerimize yeni bir atama çalışması başlattı. Tabi yenisini atamadan eskisini görevden alan resmi yazıyı göndermek istemediler. Yeni arkadaşları bulmak ve imza toplamak da zaman aldı. Kendilerine başarılar diliyorum. Bir rekabet durumu gibi bir şey söz konusu olamaz, çünkü biz genel merkezdeki noksanlıkların giderilmesi için yola çıktık. Kendilerine de yardımcı olmaya hazırız." ifadesini kullandı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim