• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

MHP İl Başkanından Bahçeli’ye Tepki

MHP İl Başkanından Bahçeli’ye Tepki
MHP Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Olağanüstü Kongre çağrısından sonra görevden alınan il başkanları ve teşkilatları ile gelinen sürece ilişkin...

MHP Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Olağanüstü Kongre çağrısından sonra görevden alınan il başkanları ve teşkilatları ile gelinen sürece ilişkin basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Polat, şöyle konuştu:

"Milli devlet, güçlü iktidarla bezenmiş Milliyetçi Türkiye'nin kurulması için besmele çekip zora talip olan, mücadelenin iman, sabır ve çileyle yoğrulması gerektiğine inanan, "zaferle değil seferle yükümlü olduklarını" bilen, "Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslümanız" diyen Anadolu'nun mahsun ve mazlum ülkücüleri olarak, tabutluklardan başlayıp idam sehpalarına kadar uzanan bir hayata tâlip olan, gençliklerini yaşamadan en güzel yıllarını zindanlarda, hücrelerde geçiren Başta Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere ülkü devlerinin bize bıraktığı emaneti dünya döndükçe güneş doğdukça koruma yüceltme ve yükselteme karar ve azmi ile göreve talip olduk. Allah nasip etti. Bizler, birilerinin müsaade ettiği kadar milliyetçilik yapmayı, egemen güçlerin izin verdikleri oranda inançlı olmayı kabul etmeyen; kalemi, kelâmı ve selâmı Kıble'ye dönük olan, gönlü Türk dünyasını kucaklayan, kalbi Türkiye için çarpan önce ülkem sonra partim sonra ben diyen, inandıkları yolda dimdik yürüyen, kırılmayı göze alan, fakat hiç bir zaman bükülmeyen bu ülkeyi karşılıksız seven davasına ölümüne bağlı İl başkanlarıyız. Bu güne kadar inandığımız ve kutsal saydığımız davamızın emrinde gece gündüz demeden her türlü maddi ve manevi fedakarlıkla tüm siyasi baskılara rağmen yılmadan yıkılmadan kimseye eyvallah etmeden görevimizi yapmaya çalıştık. Eksikliklerimiz olmuştur, Lakin kesinlikle bilerek yanlışımız olmamıştır. Olmayacaktır. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu arzu edilmeyen durumdan kurtulması ancak güçlü ve İktidar alternatifi olacak bir MHP ile mümkündür. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Partimiz, çok büyük bir oranda oy kaybederek eli kanlı pkk'nın siyasi temsilcisi olan bir partinin gerisine düşmesi, bu davaya gönül vermiş, partimizin her kademesinde görev yapmış ve halen yapan gönüldaşlarımızı derinden yaralamıştır. Çok Muhterem Genel Başkanımız, Hareketin lideri Türkmen Beyimiz Devlet Bahçeli 18 yılı aşkın sürede sağlığı dahil maddi ve manevi fedakarlıklarla partimize zeval vermeden devlet adamlığı ciddiyeti ile bu güne kadar özveri ile görev yapmıştır. Bu özellikleri ile tarihe mal olmuş bir devlet adamıdır. Ancak 47 yıllık bir şerefli bir maziye sahip ömrümüzü verdiğimiz partimiz bu günkü oy oranına layık değildir. Bu gidişatın nedenlerinin araştırılması aksi halde ömründe MHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş olan bu güzel insanların sandığa dahi gitmeme düşüncelerini seslendirmeleri ve teşkilatlarımıza bir kurultay'da bu sorunlar tartışılsın, baskıları üzerine bizlerde demokratik hakkımızı kullanarak bir "Olağanüstü kongre " toplanması yönünde talebimiz olmuştur. Partimizin ufkunu açacak, iktidara taşıyacak bu talebimiz karşısında 4 il Teşkilatının fesih edilmesini demokrasimiz ve partimiz adına uygun bulmadığımızı, bu tür tasarrufun partimizi büyütmeyeceğini aksine küçülteceğini partililerimiz ve kamuoyu saygı ile paylaşırız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim