• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

MHP İl Başkanı: Hepimiz Türküz, hepimiz Kürtüz

MHP İl Başkanı: Hepimiz Türküz, hepimiz Kürtüz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, artan terör olaylarına ilişkin "Bu millet öyle bir iradeye ve geçmişe sahip ki sonunda...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, artan terör olaylarına ilişkin "Bu millet öyle bir iradeye ve geçmişe sahip ki sonunda iman ve kardeşlik ruhu bu belaların üstesinden gelecektir. Hepimiz Türk'üz hepimiz Kürtüz." dedi.

İl Başkanı Erdem, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, son dönemde artan terör olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde terör bir kez daha çirkef yüzünü gösterdiğini ifade eden Erdem, her gün yeni şehit haberleri alındığını kaydetti. 2013'te başlayıp 20 Temmuz 2015'te sona eren çözüm sürecini "ihanet ve çözülme süreci" olarak nitelendiren MHP Malatya İl Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hangi pazarlıkların yapıldığı bir türlü açıklanmayan Oslo'da başlayıp Kandil ve İmralı'yla devam eden, son olarak Dolmabahçe'de sürdürülen bu çözüm sürecinin, çözülme ve ihanet süreci olduğu anlaşılmıştır. Son yıllarda gerek silah ve mühimmat yüzünden güçlü hale gelen bu güruh amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türk Milleti tarihte her sayfasında akla gelmeyecek çok zor ve müşkül badireleri geride bırakarak bu günleri atlatacaktır elbet. Ancak bu zavallı güruhun arkasında içte ve dışta kimler varsa mücadelemiz onlarla da olacaktır. Hiç bir güç Allah'ın izniyle kardeşi kardeşe kırdıramayacaklardır. Kürt sorunu diye ortaya çıkan zavallılar şunu iyi bilmelidir ki et ve tırnak gibi bir bütün olan bu kardeşliğimizi bozmaya güçleri yetmeyecektir."

Terör örgütünün Kürt, Türk, Laz, Çerkez demeden katlettiğini ifade eden Mehmet Erdem, hükümetin de "komşularla sıfır sorun" diye çıktığı dış politika yolunda günümüzde sadece Barzani ile dostluğunu sürdürebildiğine dikkat çekti.

Hükümetin İsrail'e yanaşmaya başladığını dile getiren MHP'li Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "Binlerce yıllık onurlu mazisi olan bu millet Çinlilere Çin Seddini yaptırmıştır. Ama bugün kendi topraklarımızı korumak için sınırımıza duvar örecek duruma düştük. Bu bizim onurunuza dokunuyor. Askerimizin başına geçirilmesi, uçağımızın düşürülmesi, subaylarımızın şehit edilmesi henüz hafızalarda tazeliğini korurken İsrail'e yanaşma onurumuza dokunuyor. Dün kutlu atamız Süleyman Şah'ın naaşı bir gece yarısı IŞİD belasından korumak için PYD denilen terör örgütünün himayesinde başka bir yere nakil edilmesini başarı olarak görenleri, görmek onurumuza dokunmakta. Bir büyüğümüz "Onurumuzu kaybedeceğimize vatanımı kaybederim. Onurum bende olduğu sürece ben Vatanımı kurtarırım Onurum gidince ben bir hiçim" demiştir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim