• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural açıklaması
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, internet yasasıyla ilgili olarak, “Bu yasa toplumu ve sektörü tatmin etmemiştir.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, internet yasasıyla ilgili olarak, "Bu yasa toplumu ve sektörü tatmin etmemiştir. Bu yasa ile ilgili siyasi partiler yeniden bir araya gelmeli ve sektörün temsilcileri ile yeni düzenlemeler yapılması gerekmektedir" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti gurup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştiren Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın yalan söylemeyi, iftira atmayı, kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi siyasetinin rutini haline getirdiğini söyledi.

Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın çamur at izi kalsın mantığı ile konuştuğunu belirterek rüşvet ve yolsuzluk batağına batanların mağdur olamayacağını anlattı. Başbakanın, her şeyi, herkesi suçladığını belirten Vural, şöyle konuştu: "Böyle dünya lideri mi olur, burnunun ucunu bile göremiyor. Başbakan, 'ben Türkiye'yi yönetemem, acz içindeyim' diyor. Herkesi suçluyor. Kendi ömrünü, kendi bedenini siyaset malzemesi yapmaktan çekinmiyor."

"Türkiye bölücü istilasına uğratılmak isteniyor" ifadelerini kullanan Vural, "Türkiye Cumhuriyetini inşa eden millettir, milli mücadeledir, milli devlet, üniter devlettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bir kaçak inşaata izin vermemiz mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet ile ilgili yasayı onaylamasının doğru olmadığını belirten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yasa onaylanır onaylanmaz AK Parti'nin bu konuda değişiklik yapma ile ilgili getirdiği önerilerde MHP'yi tatmin eden öneriler değildir. Bunların hiçbirisi yaraya merhem olmayacaktır. Bu yasa içinde fişleme, yürütmenin vatandaşın bilgilerine erişme hakkı vardır. Bu yasanın bu şekilde geçmesi, Sayın Cumhurbaşkanı'nın onaylaması ve hükümetin bu konuda değişiklik önermesi milleti aldatmaktır. Bu yasa toplumu ve sektörü tatmin etmemiştir. Bu yasa ile ilgili siyasi partiler yeniden bir araya gelmeli ve sektörün temsilcileri ile yeni düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu değişikliklerin aslında son derece olumsuz bir yasanın olumsuzluğunu biraz daha azaltmaya yönelik bir tedbir olduğu kanaati vardır."

Cumhurbaşkanı Gül'ün yasayı veto etmesi gerektiğini belirten Vural, "TİB Başkanına erişim sağlayıcılardan her türlü bilgileri elde etme hakkı sağlanmış. Bunun sınırlandırılması gerekiyor" dedi.

Vural, Cumhurbaşkanı Gül'ün izlediği yöntemin doğru olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa ve iç tüzük uyarınca kendisinin rahatsız olduğu konularla ile ilgili veto gerekçesini kullanabilirdi. Ondan sonra parlamento görevini yapardı. Sayın Cumhurbaşkanı ne yardan ne serden vazgeçiyor. Zannediyorum kamuoyundaki tepkileri azaltmak amacıyla bu yöntemi izlemiş olabilir. Anayasamız ve hukukumuza göre vetoyu kullanması daha uygun olacaktı." 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim