• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

MHP Genel Başkanı Adayı Oğan, Bahçeli’ye Seslendi:

MHP Genel Başkanı Adayı Oğan, Bahçeli’ye Seslendi:
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, "Türk milliyetçilerini, ülkücüleri mahkeme salonlarına düşürmeyin. Eğer ki bu hareketin...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, "Türk milliyetçilerini, ülkücüleri mahkeme salonlarına düşürmeyin. Eğer ki bu hareketin yeniden dirilişi, mahkeme salonları vasıtasıyla olacaksa biz bu hareketin dirilişi adına gerekirse mahkeme salonlarından geçerek kurultay salonlarına geleceğiz" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Sivas'a gelen MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, kentteki bir otelde parti mensuplarıyla bir araya geldi. MHP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin ardından mecliste 4'üncü parti olduğunu belirten Oğan, partinin kısa bir süre içerisinde 2 milyon oy kaybettiğini söyledi. Kurultay söylemiyle yola çıktıklarını aktaran Oğan, "81 vilayeti dolaşacağız. 81 vilayette ülkücüler ile buluşacağız, kucaklaşacağız ve bizim bugün ülkücü hareketin iktidar olması için bütün şartlar mevcutken neden iktidar olamadığımızı konuşacağız. Biz istiyoruz televizyon ekranında, sosyal medya sayfalarında, mahkeme köşelerinde değil ülkücülerin toy, düğün yeri olan kurultay salonunda konuşalım sorunlarımızı, sorunlarımız ile beraber çözümü konuşalım. Sorunlarımızla beraber çözümü bulalım. Kurultay salonuna kol kola girelim, kurultay salonundan kol kola çıkalım" dedi.

"MAHKEME SALONLARINDAN, KURULTAYA GİDERİZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye kurultay çağrısı yapan Oğan, "Sayın Genel Başkanım düşün önümüze hep beraber kurultaya gidelim, ağabey olun bize, bizlerle beraber toplayın bütün söyleyecek sözü olan arkadaşları, çağırın meşveret edelim. Ortak aklı bulalım ve ülkücü iktidara hep beraber yürüyelim. Siz bize öncülük edin, kurultayımızı siz toplayın. Türk milliyetçilerini, ülkücüleri mahkeme salonlarına düşürmeyin. Eğer ki bu hareketin yeniden dirilişi, mahkeme salonları vasıtasıyla olacaksa biz bu hareketin dirilişi adına gerekirse mahkeme salonlarından geçerek kurultay salonlarına geleceğiz. Ama vicdanımız sızlayarak, gönlümüz sızlayarak yapacağız. Biz istemeyiz ki ülkücü, milliyetçi hareket mahkeme salonlarından, kayyumlardan geçerek kurultay yapsın. Biz isteriz ki ülkücü iradenin 548 değerli imzasına sayın genel merkezimiz, Sayın Genel Başkanımız saygı göstersin ve kurultay talebini yerine getirsin. Unutmayalım ki bu delegeler 10 ay önce Sayın Genel Başkanımıza oy verdiler yeniden genel başkan seçtiler. Ama bir süre sonra 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ülkücü, milliyetçi hareketi mevcut yönetimin artık iktidar yapma umudu tükendiği için ülkücü irade duruma el koyuyor, kurultay delegelerimiz duruma el koydu. Artık "yeter" dedi. "Ülkücü iradenindir söz" dedi ve kurultay günü ülkücü irade tecelli edecektir" diye konuştu.

"GENEL MERKEZ HİÇ KİMSE BABASININ MALI DEĞİLDİR"

Koltuğa değil göreve talip olduklarını ifade eden Oğan, "Koltuklar hiç kimsenin babasının malı değildir. Genel merkez hiç kimsenin tapulu malı değildir. Hepimiz faniyiz. Bizler göreve talibiz, koltuğa talip değiliz. Bizler koltuğun tapusuna talip değiliz. O görevi inşallah başarıyla yapacağız ve vakti geldiğinde kurultay ile devredeceğiz. Bu sebeple milliyetçi hareketin bugün yaşadığı sorunları bir daha yaşamaması için tüzüğümüzde ne kadar anti demokratik uygulama varsa hepsini kaldıracağız. Tüzüğümüzü demokratik hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

"ŞEHİDİNİN CENAZESİNE GİTMEZSEN HALK SANA OY VERMEZ"

Bahçeli'yi 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki tutumunu eleştiren Oğan, "1 Kasım seçimlerinde sadece iki miting yaparak seçimi atlattık. Televizyonlarda ise 2 veya 3 program yaptık. Ondan sonra da genel merkez diyor ki "halk bize oy vermiyor" halka gitmezseniz halk size oy vermez, halk ile kucaklaşmazsanız halk size oy vermez. Şehidinin cenazesine gitmezsen halk sana oy vermez. Şehidimize de sahip çıkacağız, her bir ülküdaşımıza, vatandaşımıza sahip çıkacağız. Bu ülkede ülkücülerin sayısı ne kadar artarsa bölücülerin sayısı o kadar azalacaktır" dedi.

Oğan, toplantının ardından kentten ayrılarak Eskişehir'e hareket etti.

MHP Genel Başkanı Adayı Oğan, Bahçeli’ye Seslendi:

MHP Genel Başkanı Adayı Oğan, Bahçeli’ye Seslendi:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim