• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Kıbrıs'tan büyük endişelerle dönüyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Kıbrıs'tan büyük endişelerle dönüyoruz
Kıbrıs müzakerelerinin gerçek karakterini anlamak için KKTC'de temaslarda bulunan MHP heyeti, müzakerelerle ilgili çok büyük endişelerle döndüklerini...

Kıbrıs müzakerelerinin gerçek karakterini anlamak için KKTC'de temaslarda bulunan MHP heyeti, müzakerelerle ilgili çok büyük endişelerle döndüklerini kaydetti.

MHP Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet KKTC'de gerçekleştirdikleri temasların ardından dün akşam açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevlendirmesi ile Kıbrıs'ta bazı araştırmalar yaptıklarına işaret eden Özdağ, "Kıbrıs Rum Kesimi arasında bir bu yana devam eden görüşmelerin gerçek karakterini anlamak için bir dizi görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmeler neticesinde ortaya çıkan raporu Sayın Genel Başkanımıza takdim edeceğiz ve partimizin değişik kurulları ile paylaşacağız. Ancak bu ziyaret bir sürecin de ilk adımı… MHP önümüzdeki dönemde de devam eden ve ya devam edeceği düşünülen Rum kesimi ile görüşmeleri daha yakında takip edecek, gündeminde tutacak ve TBMM ile Türkiye gündeminde de değerlendirecektir." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE BÜYÜK ENDİŞELERLE DÖNÜYORUZ"

Görüşmeler çerçevesinde öncelikle uzman bilim adamları ve deneyimli müzakerecilerle bir araya geldiklerini kaydeden Özdağ, "Bugün hem siyasetin önemli isimleri ile bir araya geldik hem de deneyimli eski siyasetçi diplomat ve uzmanlarla görüşme fırsatımız oldu. Adaya gelirken görüşme süreci ile ilgili belirli endişeleri taşıyarak gelmiştik. Bu aşamada söyleyebileceğimiz temel tespit Türkiye'ye dönerken adaya döndüğümüzden daha büyük endişelerle döndüğümüz hususudur." diye konuştu.

"BAHÇELİ'YE İLETİLDİKTEN SONRA KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK"

Yaşadıkları endişelerin detaylarını Devlet Bahçeli'ye ilettikten sonra kapsamlı değerlendirmeler çerçevesinde kamuoyuyla paylaşacaklarının altını çizen Özdağ, "Konunun nasıl paylaşılacağına karar verilecektir. MHP süreci yakından izlemektedir. Kıbrıs'ı bir milli davası olarak görmektedir. Türkiye'nin gündeminde sonuna kadar tutmaya kararlıdır ve Kıbrıs Türk halkının haklarının elinden alınması girişimlerine de MHP müsaade etmeyecektir." açıklamalarında bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Kıbrıs'tan büyük endişelerle dönüyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Kıbrıs'tan büyük endişelerle dönüyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim