• BIST 9548.09
  • Altın 2491.944
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5643
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Özbek, Afgan Ve Kerkük Türkleri İle Bir Araya Geldi

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Özbek, Afgan Ve Kerkük Türkleri İle Bir Araya Geldi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Sinan Oğan, "Ok yaydan çıkmıştır bir defa, bunun geri dönüşü yoktur. Delegelerimiz kurultay istiyor...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Sinan Oğan, "Ok yaydan çıkmıştır bir defa, bunun geri dönüşü yoktur. Delegelerimiz kurultay istiyor ve tüzük kurultayı istiyor. Tüzük kurultayından korkmamak lazım. Kurultayın yapılacağından bizim şüphemiz yok" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Oğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara, Kaysın Kuliyev Malkar Türk Şairi Parkı'nda Türkmen, Özbek ve Afgan çocuklarla bir araya geldi.

Suriye'den gelen mültecilere tanınan hakların Türk ve Müslüman olan Afganistan, Özbek ve Kerkük Türkleri'ne tanınmadığını vurgulayan Oğan,"Bu kardeşlerimizin eğitim hakları, sağlık hakları için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizden emin olabilirsiniz. Biz de bugün burada siyasetçi kimliğimizle değil, Türk milletinin bir evladı olarak buradayız. Ancak siyasette de Allah nasip ederse en kısa zamanda hedeflediğimiz noktaya geleceğiz, iktidar olacağız o güne kadar hükümet bu kardeşlerimizin sorunlarını çözmezse bu kardeşlerimizin ikamet, vatandaşlık, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını çözeceğimize buradan da söz veriyoruz. Ama ben inanıyorum ki hükümette o güne kadar bu çağrımıza sessiz kalmayacak, bu kardeşlerimizi eğitim hakkından mahrum etmeyecektir" şeklinde konuşu.

Oğan, çocuklara hediyeler getiren hayırsever iş adamlarına teşekkür ederek onlardan bu çocuklar için okul yaptırması talebinde bulundu. Oğan, binadan daha önemli olanın hükümetin yasal düzenlemeyi getirmesi olduğunun altını çizdi.

Oğan, "MHP Yönetimi'nin kurultaya karşı çıkması üzerine yargı sürecinden sizin açınızdan olumsuz bir karar verilirse nasıl bir girişimde bulunacaksınız?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Yargıdan nasıl bir karar çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz. Bizim yargıyla ilgili yargı sürecinde olduğu için herhangi bir şey söylememiz doğru değil. Ancak tahminimizi söyleyebiliriz. Biz inşallah bu süreçten yargı açısından herhangi bir sorun çıkacağı kanaatinde değiliz. Çünkü bu bir tüzük kurultayı, partinin iç işi ancak yeterli kurultay delegesi olduğu halde kurultayımız toplanmadığı için yargı süreci başladı. O sebeple biz kurultayda yargı anlamında bir sıkıntı çıkacağını beklemiyoruz. Ancak yargımızın da bağımsız olduğunu, verecekleri karara saygı duyacağımızı ifade etmek istiyoruz. Beklemediğimiz halde olur da aksi bir durum söz konusu olursa onu o zaman değerlendireceğiz."

"Ok yaydan çıkmıştır bir defa, bunun geri dönüşü yoktur" diyen Oğan, "Delegelerimiz kurultay istiyor ve tüzük kurultayı istiyor. Tüzük kurultayından korkmamak lazım. Kurultayın yapılacağından bizim şüphemiz yok. Genel Merkezimiz de bundan korkmasın. Partimizin içine yabancı eller giriyor, paraleller giriyor, şu giriyor paralel yapılar giriyor vs. ifade ediliyor. Daha önce de ifade ettim kimse endişe etmesin, biz partimizi hiçbir ele teslim etmeyiz. Biz partimize kimsenin girmesini, sızmasını istemeyiz ve müsaade de etmeyiz. Paralelle mücadele ise biz dün de mücadele ediyorduk, bugün de, yarında her türlü paralelle mücadele edilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Dolayısıyla artık bu tüt şeylerinde, partimizin üzerine artık bu yaftanın, gölgenin kalkması lazım. Biz artık projelerimizi konuşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP'ye yeniden yönetim sistemini ve anlayışını reforme edeceklerini söyleyen Oğan şunları kaydetti:

"İdeolojimiz gayet güzel yerinde ama partinin hantal bir yönetim anlayışı var. Tekçi bir yönetim anlayışı var. Biz bunu reforme edeceğiz, onunla ilgili çalıştık, onunla ilgili hazırladığımız projelerimiz var. Türkiye ile ilgili hazırladığımız projelerimiz var. O anlamda artık partimizin bu gereksiz tartışmalarla yok efendim yargı süreciydi yok paraleldi yok şuydu, buydu MHP'nin artık bu tür şeylerle gündeme gelmesini artık biz istemiyoruz. MHP'nin Genel Başkan Adayı olarak ben partimizin projelerimizle, Türkiye vizyonumuzla, dünyaya bakışımızla konuşulması gerektiğini düşünüyoruz ve bununla ilgili de biz hazırız, projelerimiz hazır, partimizi nasıl yöneteceğimiz, Türkiye'ye nasıl bir vizyon çizeceğimizle ilgili çalışmalarımız hazır. Bunu sordukları takdirde biz bunları konuşmaya hazırız. Ama artık partimizin bu şekilde farklı şeylerle anılmasını istemiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim