• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

MHP Genel Başkan adayı Özdağ: Parti geleneklerine dönülmeli

MHP Genel Başkan adayı Özdağ: Parti geleneklerine dönülmeli
MHP Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kars'ta partililere seslendi.

MHP Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kars'ta partililere seslendi. Özdağ, parti geleneklerine dönülmesi gerektiğini söyledi.

Ümit Özdağ, Kars'ta bir otelde düzenlenen, "Geleceğe Ümit ile bak" halk buluşmasına katıldı. Alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüde ilk olarak sözde Ermeni soykırım iddialarına tepki gösteren Özdağ, "Almanya'da iktidar partisi ile Yeşiller adlı parti 2 Haziran'da Alman Meclisi'ne bir yasa tasarısı getiriyor. Ve sözde Ermeni soykırımı iddialarını kabul edeceklermiş. Türk milletinin tarihine kara bir leke vurmaya çalışacaklarmış. Kars'tan, serhat şehrinden AKP hükümetine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Almanya'ya derhal verilmesi gereken cevap verilmelidir." dedi.

MHP olarak sadece İçişleri ve Savunma bakanlıklarına talip olmadıklarını belirten Özdağ, şunları kaydetti: "Biz bütün hükumeti kurmaya talibiz. Onun için biz vatandaşa Türkiye'yi nasıl yöneteceğimizi, nasıl güçlü, müreffeh yani zengin bir ülke oluşturacağımızı iktidar projemizde anlatacağız. Kars'ta birinci parti oluruz. Iğdır'da birinci parti oluruz. Erzurum'da birinci parti oluruz. Ama, hayır arkadaşlar bizim İstanbul'da birinci parti olmamız lazım. İstanbul'da birinci parti olduğumuz zaman Kars'ta da birinci parti oluruz. Bu süreçte hanımlarımızı Milliyetçi Hareket Partisi saflarında çalışmaya ikna etmeliyiz. Toplumun yüzde ellisi hanımlardan oluşuyor."

'ÖMÜR BOYU BİR GENEL BAŞKAN, SEÇMEYECEĞİZ'

Önlerindeki kurultayda ömür boyu bir genel başkan seçmeyeceklerine vurgu yapan Özdağ, "Önümüzdeki kurultayda seçmemiz gereken, Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taşıması gereken bir genel başkan olacak. Başarının bir genel başkan için tek bir ölçütü vardır, o da başbakan olmaktır. Genel başkan, başbakan olamazsa zaten kendisi bırakmalıdır." diye konuştu.

PARTİYE DAVET EDECEĞİMİZ YÜZ BİNLERCE ÜLKÜDAŞIMIZ VAR

Partiye davet edecekleri yüz binlerce ülküdaşları olduğunu hatırlatan Özdağ, "Geleneklerimize geri dönmemiz gerektiğini düşünüyorum. Geleneklerimiz çünkü bize güç katıyor. Erciyes Zafer Kurultayı'na tekrar dönmeliyiz. Bütün dünyadan gelen ülkücüler Erciyes'te çadırlarını kurmalı ve milyonlar bize moral vermelidir." ifadelerini kullandı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim