• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

MHP Eski Milletvekili Oğan: “Terörle Samimi Mücadele Edecekseniz Destek Veririz”

MHP Eski Milletvekili Oğan: “Terörle Samimi Mücadele Edecekseniz Destek Veririz”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Sinan Oğan, terörle mücadelede samimi oldukları takdirde iktidara destek vereceklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Sinan Oğan, terörle mücadelede samimi oldukları takdirde iktidara destek vereceklerini söyledi. Ülkücülere, kurultaya kol kola gitme çağrısında bulunan Oğan, "Kurultay bir an önce toplandıktan sonra da ne kadar küsmüş, kırılmış, ötelenmiş, başka partilere kaptırılmış ülkücü varsa hepsini toplayacağız" dedi.

Sinan Oğan, İzmir'i ziyaret ederek partililerle buluştu ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oğan, Fırat Çakıroğlu'nun kabir ziyaretinin ardından, Bornova ilçesinde bulunan Belkahve'de çok sayıda partili tarafından karşılandı. Oğan'ın gelişiyle dualar eşliğinde kurban kesilirken, konvoyda bulunan tüm araçların plakalarına yapıştırılan "Sinan Oğan" yazısı ise dikkat çekti. Oğan, Hilton Oteli'nde düzenlenen ve halka açık olan Büyük İzmir Buluşması'nda, hem kurultay süreci hem de terörle ilgili açıklamalarda bulundu. Oğan'ın partililerle buluşmasına, Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de katıldı.

"TERÖR, ÜLKÜCÜLERİ KORKUTAMAZ"

Ülkede artan terör olaylarıyla ilgili konuşan Oğan, "Türkiye yönetilmez bir haldeyken MHP'yi iktidara taşıyacak projeleri anlatmak yerine Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anlatmak mecburiyeti hasıl olmuştur. Bundan iki sene önce teröristlerle kucaklaşan bir Türkiye manzarası vardı önümüzde. Üç sene önce teröriste "sayın" denilen bir Meclis vardı Türkiye'de. Şimdi Türkiye'nin dört bir yanında canlı bombalar dolaşıyor. Türkiye'nin bir bölgesi adeta kurtarılmış bölge gibi lanse ediliyor. Bu hendekler kazılırken bu devlet neredeydi? Bu hendekler kazılırken bu devleti yönetenler neredeydi? Biz uyardığımızda bize "kandan besleniyorsunuz" diyenler şimdi utanıyorlar mı acaba? Gelirken güzel İzmir'i seyretmeyi planlıyordum ama İzmir sokakları bomboş. Ankara ve İstanbul bomboş. Terör, istediği noktaya gelmiş durumdadır. Terör ve teröristin istediği tek şey korkutmak ve sindirmektir. İzmir sokakları bomboş ama İzmir'in en büyük salonu ülkücülerle dolup taşıyor. Herkesi korkutup sindirebilir terör ama ülkücüleri asla. Terörün ve teröristin anladığı dil müzakere değil mücadeledir. Mücadeleyi korkaklar, teröriste "sayın" diyen değil ülkücüler yapar" ifadelerini kullandı.

"ÜLKÜCÜ AHLAK VE AKLA İHTİYAÇ VAR"

MHP'yi iktidara taşıma hedefinde olduklarını dile getiren Oğan, "Rayından çıkmış bir Türkiye'yi yeniden rayına sokmayı hedefliyoruz. Türkiye'de ülkücülerin iktidarının olduğu bir Türkiye için yola çıktık. Bu kutlu yürüyüşümüz Türk milliyetçilerini iktidara taşıyacaktır. Hiç olmadığı kadar ülkücü ahlak, ülkücü iman, ülkücü bilek, ülkücü aklına sahip kadroların bu ülkeyi yönetmesine ihtiyaç var. Teröristlerle akılla, yürekle, bilekle, imanla mücadele edecek kadrolarımız hazır. Biz bu ülkede yerleştirilmek istenen korku imparatorluklarının tamamını yıkmak için yola çıkıyoruz" diye konuştu.

"SAMİMİ MÜCADELE EDECEKSENİZ DESTEK VERİRİZ"

Türkiye'de yönetim boşluğu olduğunu savunan Oğan, terörle ilgili olarak şunları söyledi: "Samimi şekilde mücadele edecekseniz, sadece terörle mücadelenize destek veririz ama samimi olmak lazım. Teröriste "terörist" demek lazım , "sayın" demeyeceksiniz. Meclis'te milletvekili olmanın birinci şartı yemin etmektir. Anayasa üzerine yemin ediliyor, namus ve şeref üzerine yemin ediliyor. Hal böyleyken teröristlerin cenazesine gidenler, teröristlerle kucaklaşanlar, teröristleri savunanlar bu yeminlerini bozmuş olmuyorlar mı? Dokunulmazlık tartışması var. Kalksın mı kalkmasın mı? Yarısı mı kalksın, hepsi mi kalksın? Şuan Meclis yeminine sadık olmayanların milletvekili dokunulmazlığından bahsetmek mümkün müdür? Yemin yok hükmündeyse sizin milletvekilliğiniz de yok hükmündedir. Herhangi bir fezlekeye gerek duymadan yeminine sadık olmayan milletvekili, milletin vekili olamaz. MHP'nin Meclis'teki sayın milletvekilleri de üzerilerine ne düşüyorsa yapacaklardır. Samimi terör mücadelenize destek vereceğiz ama bu asla AKP'nin daha düne kadar terör ve teröristle kucaklaştığını unuttuğumuz anlamına gelmemelidir. İktidara geldiğimizde teröre yardım yataklık kim yapmışsa hesabını soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

"TERÖRLE MÜCADELE REÇETEMİZ HAZIR"

Terörle mücadele konusunda reçetelerinin hazır olduğunu ifade eden Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Reçeteyi sunalım ki iktidarda oldukları süre boyunca bunu yapsınlar ama yapamayacaklarsa da, yürekleri, bilekleri yetmiyorsa, akılları yetmiyorsa derhal çekilsinler. Türk milliyetçileri terörle nasıl mücadele edeceğini biliyor. Bizim reçetemiz hazır. Terörle mücadele eden polisimiz, özel harekat polisimiz, askerlerimiz var. Uzman çavuşlarımız, bordo berelilerimiz, jandarmamız var. İstihbaratı toplayan birimler var. Gencecik çocukları bu saydığım değişik birimlerin içerisinde dağdaki profesyonel katillerin karşısına çıkarıyoruz. Terörle mücadele birimi kurulmak zorundadır. Terörle mücadele eden birliklerimizin hepsinin içinden yürekli kardeşlerimizi alacağiz, tek bir birlik kuracağız. AKP kuramıyorsa bizim kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Terörle müzakere değil mücadele yapılacaktır."

"GELİN KURULTAYIMIZA KOL KOLA GİDELİM"

Konuşmasında, kurultay süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunan Oğan, şu ifadelere yer verdi: "Biz MHP'nin seçimlerdeki başarısızlığını ve iktidara gelmediğini ortaya koyduk ve "milliyetçilerin iktidar olması lazım" dedik. Bunun için yola çıktık ama şimdi görüyoruz ki hiç olmadığı kadar kurultay sürecimiz önem kazanmıştır. MHP'nin kaderi hiç olmadığı kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderiyle aynı olmuştur. MHP kurultayını gerçekleştirip iktidar yürüyüşü yaptığı takdirde Türkiye'nin önündeki sorunlar da, kara bulutlar da dağılacaktır. AKP'yi CHP'yi geçtik Meclis'te PKK'nın gerisinde bırakan kadro MHP'yi yönetmeye devam ettiğinde, MHP bu ülkenin kaderinde söz sahibi olmadığında, bu üllke kaybetmeye mahkum olacaktır. Gelin kurultayımıza kol kola gidelim, omuz omuza gidelim. Bir genel başkan seçip onun etrafında toplanalım. Sonra da genel başkanının yanında iktidar yürüyüşümüzü başlatalım. Bu yola koltuk sahibi olmak, bir şeyler elde etmek için çıkmadık. Koltuğumuzu alıp bu yola çıktık. Kurultayımızı toplayacağız. Buna ne saray ne de Genel Merkezimiz engel olabilecek."

"TELEFON EDİP TEHDİT ETMEYİN"

Genel Merkezle, teşkilatla ve İzmir il başkanıyla da sorunlarının olmadığını ancak bir ülkücü olarak diğer kimliklerin kenara bırakılması gerektiğini kaydeden Oğan, "Biz ülkücüler kucaklaşmak istiyoruz. Ülkücelere telefon edip tehdit etmeyin. Biz PKK'lı, AKP'li değiliz. Biz ülkücüyüz. Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bizim hedefimiz iktidar. Kavgamız bölücülerle. Hukuk içinde kurultayımızı toplamak istiyoruz. Diğer aday arkadaşlarımız da bizim kardeşimizdir. 8 Nisan'da Türk adaleti doğru karar verecek ve kurultayımız toplanacaktır. Bir an önce toplandıktan sonra da bütün ülkücüler, ne kadar küsmüş, kırılmış, ötelenmiş, başka partilere kaptırılmış ülkücü varsa hepsini toplayacağız. Başta merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisi Büyük Birlik Partisi olmak üzere. Tek bir dava arkadaşımızı dahi küstürmek, kırmak gibi lüksümüz olamaz. Türkiye kan ağlarken ülkücünün ülkücüyü kırma hakkı yoktur. Tek çatı altında toplanacağız" dedi.

PROMPTER ELEŞTİRİSİ

Projelerini partililerle paylaşan Oğan, mitinglerde yazılı kağıtlara ve prompterlara bakılmayacağını da söyledi. Oğan, "7 Haziran'daki gibi kimseye danışmadan erken seçim kararı almayacağız. Ülkücü iradeye danışacağız. Ülkücü iradeye mesaj gönderilip sorulsaydı, ülkücü iradenin istediğini yapsaydı ne olurdu? Niye kendimizi ülkücü iradenin üstünde görüyoruz?" diye konuştu.

MHP Eski Milletvekili Oğan: “Terörle Samimi Mücadele Edecekseniz Destek Veririz”

MHP Eski Milletvekili Oğan: “Terörle Samimi Mücadele Edecekseniz Destek Veririz”

MHP Eski Milletvekili Oğan: “Terörle Samimi Mücadele Edecekseniz Destek Veririz”

MHP Eski Milletvekili Oğan: “Terörle Samimi Mücadele Edecekseniz Destek Veririz”

MHP Eski Milletvekili Oğan: “Terörle Samimi Mücadele Edecekseniz Destek Veririz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim