• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

MHP Eski İl Başkanı Talep Etti, Yeniden Yargılanıyor

MHP Eski İl Başkanı Talep Etti, Yeniden Yargılanıyor
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde boş bir arazide bulunan silah ve el bombalarının üzerinde parmak izi olduğu iddiası ile yargılanıp hapis cezası alarak 4...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde boş bir arazide bulunan silah ve el bombalarının üzerinde parmak izi olduğu iddiası ile yargılanıp hapis cezası alarak 4 yıl cezaevinde yatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Bilecik İl Başkanı Mesut Tekin'in yeniden yargılanmasına başlandı.

MHP eski Bilecik İl Başkanı Mesut Tekin, 2006 yılında, Bozüyük'te boş bir arazide bulunan silah ve el bombaları üzerinde parmak izi olduğu gerekçesi ile yargılanarak, 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra geçtiğimiz aylarda davanın yeniden görülmesi için başvuruda bulunmuş ve mahkeme bu başvuruyu kabul ederek tahliye edilmişti.

Tahliye olan MHP eski Bilecik İl Başkanı Mesut Tekin, verdiği dilekçede sonrası yargılanması bugün Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu'nda başladı. Mahkeme, tespitleri yaptı, polis ifadelerini okudu, ardından 4 tanığın ifadelerine başvurdu. Yargılanan Mesut Tekin, bu işin içinde paralel yapının parmağı olduğunu iddia ederek, kumpasa geldiğini ifade etti. Mahkeme Başkanlığı bu iddiaları dinlemesinin ardından, 25 Mart günü saat 11.00'da olay yerinde keşif yapılması ve ardından mahkemenin 6 Nisan'a ertelendiğini açıkladı.

"GEÇ DE OLSA ADALET YERİNİ BULACAK DİYE UMUT EDİYORUZ"

Mahkeme çıkışı açıklama yapan Mesut Tekin'in avukatı MHP Merkez Disiplin Kurulu eski Başkanı, eski Konya Ağır Ceza Reisi Feridun Bahşi, verilen cezanın baştan beri haksız yere olduğunu söyleyerek, "O dönemki yargıdaki, emniyette oluşan komplo sayesinde bu şekilde yargılanıyoruz. Uzun bir yükümlülük süreci olsa da adaletin kazanacağına dair umudumuzu, inancımızı hiçbir zaman kaybolmadı. Başkanımızın da kaybolmadı biliyorum. Geçte olsa adalet yerini bulacak diye umut ediyoruz. Komplonun paralel yapı tarafından yapıldığını düşünüyoruz. İlk temyiz dilekçemizi verdiğimizde paralel yapı bu kadar yargıda hakim olmamıştı dilekçemizde, emniyette meydana gelen malum yapı böyle bir komplo hazırlamıştır. Yargıtay 8. Dairesinde bu yapının komplolarının da değerlendirilerek şüpheden sanık yararları ilkesi gereğince Mesut Tekin'in beraatı gerekmektedir dedik. Daha sonra yapılan operasyonla yargıda da bizim dilekçemiz inceleninceye kadar aynı yapı hakim olduğu için bir sonuç alamadık. Sonrasında bildiğiniz gibi bir miktar ceza düştü, sonra tekrar yüksek bir oranda ceza verildi ve onandı. Şimdi 25 Mart 2016 tarihinde keşfe karar verildi. 6 Nisan 2016'da duruşma var. Allah'ın izniyle 6 Nisan'a kadar bütün belgeler de toplanırsa Mesut Başkanın beraat edeceğini ümit ediyoruz" dedi.

"GENCECİK KINALI KUZULAR VATAN SAVUNMASI İÇİN TOPRAĞA DÜŞÜYOR, YATTIĞIMIZ CEZANIN HİÇBİR EHEMMİYETİ YOK"

MHP eski Bilecik İl Başkanı Mesut Tekin ise bu dava vesilesiyle gerçekten hiçbir kurum, kuruluş ve ya zümreye asla kırgınlığı, küskünlüğü, dargınlığı olmadığını söyledi. Kendi kaderini yaşadığını ve yaşamaya da devam ettiğini anlatan Tekin sözlerine şöyle devam etti:

"Başa gelen çekiliyor. Gencecik kınalı kuzular vatan savunması için toprağa düşüyor. Bizim yattığımız 3 buçuk 4 yıl cezanın hiçbir ehemmiyeti yok gerçekten. Yalnız inancımı hiç kaybetmemiştim az önce içeride de belirttim. Bir gün tekrar yargılanacağıma, adaletin er ya da geç tecelli edeceğine emindim. Bu süreçte beni hiç yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime tüm kalbimle şükranlarımı sunuyorum. Ben bir dilekçe yazmıştım mahkememiz de taleplerimizi uygun gördü. Gerçekten eksik yargılanma olduğunu düşünüyoruz mahkeme de aynı şekilde karar verdi. Şu anda yeniden yargılanıyoruz inşallah akıbet hayırlı olur" dedi.

Mahkemeye Tekin'in ailesinin yanı sıra 21. Dönem MHP Bursa Milletvekili Burhan Orhan, MHP eski Bilecik İl Başkanı Sabri Erarslan, MHP Bilecik Merkez İlçe eski Başkanı Mahmut Özbekar, geçmiş dönem MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy ve çok sayıda sevenleri katıldı.

MHP Eski İl Başkanı Talep Etti, Yeniden Yargılanıyor

MHP Eski İl Başkanı Talep Etti, Yeniden Yargılanıyor

MHP Eski İl Başkanı Talep Etti, Yeniden Yargılanıyor

MHP Eski İl Başkanı Talep Etti, Yeniden Yargılanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim