• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

MHP Bursa Kadın Kolları Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlı

MHP Bursa Kadın Kolları Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlı
Uyuşturucu sebebiyle 5-10 yıl içinde toplu ölümlerin dahi yaşanabileceğinin açıklandığını ifade eden MHP Bursa Kadın Kolları, önemli bir projeye...

Uyuşturucu sebebiyle 5-10 yıl içinde toplu ölümlerin dahi yaşanabileceğinin açıklandığını ifade eden MHP Bursa Kadın Kolları, önemli bir projeye imza attı.

Bursa'nın uyuşturucunun en yaygın olduğu mahallelerini tespit eden MHP Bursa Kadın Kolları üyeleri, bu semtlerdeki kadınlara uzmanlar tarafından seminerler verilmesini sağlıyor. "Madde bağımlılığı ile mücadele" projesi kapsamında ikicisi düzenlenen toplantı Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili tedavi merkezlerine müracaat eden hasta sayısında yüzde 700 arttığını ifade eden MHP Bursa Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan, madde bağımlılığına bağlı ölüm sayılarının ise yüzde 220 arttığını söyledi. Doğan, "2013 yılında yatarak tedavi gören hastaların maddeyi ilk kullanım yaşı incelendiğinde yüzde 70'e yakının 15-24 yaş aralığında gençlerden olduğu görülmektedir. Ürkütücü tablonun ise AMATEM yetkilerinden geldi. Yetkililere göre bu durum ciddi tedbirler alınmadığı takdirde önümüzdeki 5-10 yıl içinde toplu ölümlere dahi yol açabilecek boyuttadır. Bu tespit bile durumun vahametini ortaya koymaya yetiyor. Türkiye'de maddeye başlama yaşı 11'e kadar düşmüştür" şeklendi konuştu.

Yaptıkları çalışma ile mahalle mahalle gezerek bütün vatandaşları bilinçlendirmek istediklerini belirten Doğan, madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Çocuğunun 13 yaşında uyuşturucuya başladığını ifade eden Düriye Özlü, "Oğlum şuan 18 yaşında, Allah'a şükürler olsun kurtuldu. Ama ilk fark ettiğim de ne yapacağımı şaşırdım. Başvurmadığım yol kalmadı. Bu süreç benim için çok yıkıcıydı. Dünyam karardı diyebilirim. Çok acı çektim. Tüm aileler çocuklarını bu illetten koruması mutlaka bilinçlenmesi gerekiyor. Madde bağımlılığı ile mücadele uzun bir yol. Ölene kadar sürüyor. Çocuklarınızın her istediğini yapmayın. Anne ve baba aynı kararlılıkla bu soruna çözüm aramalı" diye konuştu.

MHP Bursa Kadın Kolları Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlı

MHP Bursa Kadın Kolları Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlı

MHP Bursa Kadın Kolları Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim