• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

MHP bürosuna yapılan saldırı da 4 gözaltı

MHP bürosuna yapılan saldırı da 4 gözaltı
İstanbul Esenyurt'taki MHP'nin seçim bürosunda saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Saldırı sonrası 4 kişi gözaltına alındı.

Esenyurt'ta Milliyetçi Hareket Partisi'nin dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda, basın danışmanı Cengiz Akyıldız kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Biri ağır olmak üzere 7 partili de yaralandı. Saldırıyla ilgili olarak 1'i çocuk 4 kişi gözaltına alındı.

adli-002.jpg

CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

Bu arada MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu'na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

1 KİŞİ ÖLMÜŞ, 7 KİŞİ YARALANMIŞTI

MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu'na dün düzenlenen saldırıda Cengiz Akyıldız hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralanmıştı.

Olayın ardından Akyıldız'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenaze yakınlarına teslim edildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ve MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da cenazenin teslim alınması sırasında Adli Tıp'a geldi. Çetin ve Başkan, cenazenin çıkarılmasının ardından Adli Tıp'tan ayrıldı.

CENAZEYE BAHÇELİ DE KATILACAK

Akyıldız'ın cenazesi Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenazeye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılması bekleniyor.

SALDIRI, BÜYÜKŞEHİR ADAYININ AYRILACAĞI SIRADA GERÇEKLEŞTİ

MHP Esenyurt İlçe Teşkilatı dün, Talatpaşa Mahallesi, Pazaryolu Caddesi'nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa MHP Esenyurt İlçe Belediye Başkan Adayı Halit Özer'in yanı sıra MHP İstanbul Büyükşehir Adayı Rasim Acar da katıldı. Saldırı, Rasim Acar'ın ayrılacağı sırada meydana geldi.

KALBİNDEN VURULDU

İddialara göre açılıştan önce partililerle bir grup arasında el hareketi yapıldı, tartışma çıktı. Ardından karşı taraf partililere önce taşla saldırdı ardından tabancayla ateş açtı. MHP İstanbul İl Başkanlığı'nın basın danışmanı, "Yusufiyeli Cengiz" olarak bilinen Cengiz Akyıldız kalbinden vuruldu. 7 partili de yaralandı.

Cengiz Akyıldız ve diğer yaralılar partililerce Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmek istenen Akyıldız'ın kalbi, hastanenin kapısında bekleyen ambulansta durdu. Kalbi yeniden çalıştırılan Akyıldız hastaneye geri taşındı ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

"ORADA PKK'LILAR VAR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan saldırıdan sonra Esenyurt Devlet Hastanesi'ne geldi. Adan, "Orada PKK'lılar var. Büromuzun açılışında adayımızın konuşması esnasında organize bir grup. Seçim irtibat bürosu açılırken tahrikler oluyor. Elleri silahlı, taşlı, bıçaklı bir grup, gelip ateş açıyor. Cengiz Akyıldız kalbinin üstünden tek kurşunla vuruluyor" dedi.

acil.jpg

"TAHRİKLERE KAPILMAYIN" ÇAĞRISI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise açıklamasında şunları söyledi: "İstanbul teşkilatı ve MHP Genel Merkezi olarak olayı itidalle takip ediyoruz. Teyakkuz halindeyiz. Olayın arzu edilmeyen boyutlara ulaşmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu, açılım denilen sürecin geldiği noktadır. Başbakan'ın bu olayı ibretle takip etmesi gerekir. Bu kalleş saldırılar, aynı zamanda yolsuzluklarını örtbas etmeye ve MHP üzerinden gündemi değiştirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürecektir. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Faillerin bir an önce bulunup yargı önüne çıkartılması için Başbakan ve AKP hükümetini göreve çağırıyoruz. Dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve Milliyetçi-Ülkücü gençleri maksatlı tahriklere kapılmadan sükûnet, vakar ve itidal içinde davranmaya çağırıyoruz."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim